Ένας τεράστιος φρύνος εντοπίστηκε σε δάσος της βόρειας Αυστραλίας, κάνοντας ακόμα και τους αξιωματούχους της άγριας ζωής να πιστέψουν ότι ήταν ψεύτικο.
Το ογκώδες αμφίβιο ζύγιζε 2,7 κιλά και ήταν έξι φορές μεγαλύτερο από τον μέσο φρύνο.
Το βάφτισαν «Toadzilla» (συνδυασμός των λέξεων toad, φρύνος και Godzilla) και λόγω μεγέθους έχει την ατυχία να τον απομακρύνουν από το φυσικό του περιβάλλον - κι αργότερα να το θανατώσουν.
Το απίστευτο θέαμα
Όταν η δασοφύλακας Κάιλι Γρέι εντόπισε αρχικά το τεράστιο αμφίβιο ενώ βρισκόταν σε περιπολία στο Κουίνσλαντ, δεν μπορούσε να πιστέψει τα μάτια της.
«Δεν έχω ξαναδεί τίποτε τόσο μεγάλο. Έμοιαζε σχεδόν με μπάλα ποδοσφαίρου με πόδια. Το ονομάσαμε Toadzilla» είπε στην αυστραλιανή τηλεόραση.
Η ομάδα της αιχμαλώτισε τον Toadzilla, που πιστεύεται πως είναι θηλυκό, εκτιμώντας πως το βάρος του τον καθιστά φαβορί για νέο ρεκόρ Γκίνες, δεδoμένου πως το τρέχον ρεκόρ κατέχει ο φρύνος Πρίνσεν, οικόσιτος στη Σουηδία, με βάρος 2,65 κιλά.
Σύμφωνα με την Γκρέι, η Toadzilla πιθανώς τρεφόταν με έντομα, ερπετά ακόμη και μικρά θηλαστικά. «Φρύνος τέτοιου μεγέθους μπορεί να τρώει οτιδήποτε χωράει στο στόμα του».
Η Toadzilla θανατώθηκε, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική στην Αυστραλία για τα παράσιτα, και δωρήθηκε στο μουσείο του Κουίνσλαντ.
Πηγή: BBC
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς
Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom