robot
Ένα ρομπότ-δικηγόρος πολύ σύντομα θα βρεθεί στο δικαστήριο για να συμμετέχει στην πρώτη του δίκη

Για πρώτη φορά ένα ρομπότ-δικηγόρος αναμένεται να συμμετέχει σε δίκη που έχει προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο.

Το ρομπότ που κατασκευάστηκε από την εταιρεία «DoNotPay» εφευρέθηκε το 2015 από τον Τζόσουα Μπρόουντερ, τότε φοιτητή ακόμα του Πανεπιστημίου Stanford, το οποίο αρχικά είχε δημιουργηθεί για υποθέσεις που αφορούν κλήσεις.

Πώς δουλεύει

Το πρώτο ρομπότ- δικηγόρος λειτουργεί μέσω του smartphone του κατηγορουμένου, απ' όπου πρόκειται να ακούει τις αγορεύσεις και να παρέχει στον πελάτη του οδηγίες αναφορικά με τα επιχειρήματα που πρέπει να εκφέρει.

Η τοποθεσία του δικαστηρίου, η δικογραφία και το όνομα του κατηγορουμένου δεν έχουν αποκαλυφθεί, σύμφωνα με το περιοδικό «New Scientist».

Ο Τζόσουα Μπρόουντερ, είχε δημιουργήσει το ρομπότ αποκλειστικά για το Ηνωμένο Βασίλειο, κατέληξε όμως να εξάγει την εν λόγω τεχνολογία και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι λειτουργίες του ρομπότ

Ειδικότερα, αυτή η τεχνολογία είχε σχεδιαστεί με τη μορφή συνομιλίας, όπου το ρομπότ θα προέβαινε σε ερωτήσεις από τις οποίες θα συγκέντρωνε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν για την εκάστοτε περίπτωση. Ερωτήσεις όπως «οδηγούσατε εσείς ή κάποιος γνωστός σας;» ή «ήταν δύσκολο να καταλάβετε τη σήμανση;».

Στη συνέχεια, αφού αναλύσει τις απαντήσεις, το ρομπότ αποφασίζει εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις θα συγγράψει μια επιστολή προσφυγής που θα μπορεί να αξιοποιηθεί στα δικαστήρια.

Μια απλή μορφή της επιστολής αυτής είναι που πρόκειται να αξιοποιηθεί τον Φεβρουάριο σε μια δικαστική υπόθεση, όπου το ρομπότ πρόκειται να παρακολουθεί την ακρόαση μεταξύ του ενάγοντος και του εναγομένου, για να συμβουλεύσει τον πελάτη του για το πως πρέπει να αποκριθεί.

Σημειώνεται ότι, η τεχνητή νοημοσύνη έχει δοκιμαστεί σε πραγματικές αγορεύσεις προκειμένου να «ελαχιστοποιηθεί η νομική ευθύνη» ανέφερε ο Μπρόουντερ στο περιοδικό «New Scientist».

Παράλληλα, έχει ρυθμίσει το εργαλείο ακρόασης με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να μην απαντά στις δηλώσεις αμέσως, προκειμένου να δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στο συνήγορο υπεράσπισης να ολοκληρώνει την αγόρευσή του, να αναλύει τα εκάστοτε σχόλια και εν τέλει να παρουσιάζει μια λύση.

Το ρομπότ, αποτελεί για τον εφευρέτη του μια λύση για τα υπέρογκα ποσά που μπορεί να ζητούν οι δικηγόροι, με πολλούς ανθρώπους που χρήζουν υπεράσπισης να μην δύνανται να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

aloe-recycle.jpg
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»
Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν διαχωρίσει και να επιβραβεύονται,...
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»