Ευλογιά των πιθήκων
«Ενθαρρυντικές» οι ενδείξεις επιβράδυνσης της εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε σήμερα «ενθαρρυντικές» τις ενδείξεις επιβράδυνσης της εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη, ζητώντας παράλληλα την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την εξάλειψη της νόσου στην περιοχή.

«Κάποια ενθαρρυντικά προκαταρκτικά στοιχεία, όπως αυτά που παρατηρήσαμε στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βρετανία και άλλες χώρες υποδηλώνουν ότι η επιδημία μπορεί να επιβραδύνεται», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση», σημείωσε. Ωστόσο «για να προχωρήσουμε προς την εξάλειψη (της ασθένειας) στην περιοχή μας, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας άμεσα».

Από τις συνολικά 53 χώρες της περιοχής, στις οποίες περιλαμβάνονται η Ρωσία και χώρες της κεντρικής Ασίας, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 22.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 43, αριθμός που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το ένα τρίτο των παγκόσμιων κρουσμάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει μείωση κατά 21% των νέων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων παγκοσμίως, έπειτα από τέσσερις συνεχείς εβδομάδες αύξησης.

Για την εξάλειψη της κυκλοφορίας του ιού στην Ευρώπη ο ΠΟΥ συνιστά να διατηρηθούν τα μέτρα επιτήρησης, ο στοχευμένος εμβολιασμός, ο εντοπισμός των επαφών των κρουσμάτων και η ενημέρωση της κοινότητας των ομοφυλόφιλων ανδρών, όπου φαίνεται να κυκλοφορεί κυρίως ο ιός.

Ο Κλούγκε αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου «απουσία εκστρατείας εμβολιασμού, καταφέραμε να μειώσουμε την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων χάρη στην αλλαγή της συμπεριφοράς και στην ενημέρωση των κοινοτήτων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

polonia
Υποχρεωτικά μαθήματα οπλοχρησίας στα σχολεία της Πολωνίας  - Εκπαίδευση εφήβων σε σκοποβολή, άμυνα και πρώτες βοήθειες
Οι επικριτές κάνουν λόγο για μια επικίνδυνη στροφή προς τον μιλιταρισμό, σε βάρος της ουσιαστικής παιδείας και της ειρηνικής καλλιέργειας των νέων.
Υποχρεωτικά μαθήματα οπλοχρησίας στα σχολεία της Πολωνίας  - Εκπαίδευση εφήβων σε σκοποβολή, άμυνα και πρώτες βοήθειες
Καρδιά
Νέα μελέτη συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις
Πλαστικά με θανατηφόρες επιπτώσεις: Η χημική ένωση που συνδέεται με 365.000 θανάτους από καρδιοπάθεια
Νέα μελέτη συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις