Στρατιώτες στην Ουκρανία
Η Μόσχα κάνει λόγο για πέντε νεκρούς σε περιστατικό παραβίασης των συνόρων της - Διαψεύδει η Ουκρανία

Ραγδαία είναι η κλιμάκωση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα καθώς σύμφωνα με το RT πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη και δύο τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν. Σύμφωνα με το RT οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες είναι μια ομάδα «σαμποτάζ και αναγνώρισης» που επιχείρησε να εισέλθει στη Ρωσία.

Το Reuters, επικαλούμενο Ρώσους αξιωματούχους, μεταδίδει πως υπάρχουν πέντε νεκροί κατά τη διάρκεια επεισοδίου στο οποίο έγινε προσπάθεια παραβίασης των συνόρων της.

Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα και οι συνοριοφύλακες εμπόδισαν «Ουκρανούς σαμποτέρ» να παραβιάσουν τα κοινά τους σύνορα, σύμφωνα με ρωσικά δίκτυα που επικαλείται το Reuters. Ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα επλήγησαν στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας, σύμφωνα με αναφορές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η σύγκρουση σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί ώρα Μόσχας στην περιοχή του Ροστόφ κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Οι Ρώσοι συνοριοφύλακες ανακάλυψαν μια υποτιθέμενη «ομάδα δολιοφθοράς» από τον ουκρανικό στρατό και ζήτησαν βοήθεια από τη νότια στρατιωτική περιοχή της Ρωσίας. Μια μονάδα του ρωσικού στρατού κατέστρεψε δύο οχήματα του ουκρανικού στρατού που φέρεται να διέσχισαν τα σύνορα με πυρά από αντιαρματικά όπλα, σύμφωνα με επίσημη δήλωση που δόθηκε στο Interfax. 

Πάντως, τα ουκρανικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας διέψευσαν τους ρωσικούς ισχυρισμούς.

«Δεν είναι αλήθεια» ανέφερε Ουκρανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απάτη
Ψεύτικα πρόστιμα για ταχύτητα: Προειδοποίηση της Ελληνική Αστυνομία για νέα απάτη μέσω SMS
Επιτήδειοι παριστάνουν την Τροχαία και «παγιδεύουν» πολίτες με μηνύματα-δόλωμα για την υποκλοπή προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων
Ψεύτικα πρόστιμα για ταχύτητα: Προειδοποίηση της Ελληνική Αστυνομία για νέα απάτη μέσω SMS
μητσοτακης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»
Τεχνητή νοημοσύνη, ισότητα ευκαιριών, βιωσιμότητα και ψυχική υγεία στο επίκεντρο της ομιλίας για τον νέο ρόλο της εκπαίδευσης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»
μαθτητης
Μαθητής 15 ετών διακρίνεται στη NASA: Το ξεχωριστό ταξίδι γνώσης του Βίκτωρα Γιαννικόπουλου
Από τα πρώτα ερεθίσματα για το σύμπαν έως τη συνεργασία με τη NASA, ένας Έλληνας έφηβος ανοίγει δρόμους στη σύγχρονη επιστήμη
Μαθητής 15 ετών διακρίνεται στη NASA: Το ξεχωριστό ταξίδι γνώσης του Βίκτωρα Γιαννικόπουλου
εβελινα
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές
Η Εβελίνα Αδάμου ξεχώρισε ανάμεσα σε 250 υποψηφίους και θα φοιτήσει στο UWC USA με στόχο μια παγκόσμια εκπαιδευτική εμπειρία
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές