paixnidia-katar
Οι αρχές του Κατάρ κατέσχεσαν παιδικά παιχνίδια «αντίθετα στις ισλαμικές αξίες», κάποια από τα οποία είχαν πάνω τους το ουράνιο τόξο, σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ανακοίνωσε το συντηρητικό εμιράτο

Το πλούσιο κράτος του Κόλπου, το οποίο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου το 2022, έχει διαβεβαιώσει ότι όλοι, χωρίς διακρίσεις, θα είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα στη διάρκεια της αθλητικής διοργάνωσης, όμως οι αρχές του Κατάρ δέχονται συχνά επικρίσεις από τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον τρόπο που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία.

«Επιχειρήσεις ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα διάφορων περιοχών του Κατάρ κατέληξαν στην κατάσχεση παιδικών παιχνιδιών που είχαν λογότυπα αντίθετα στις ισλαμικές αρχές», ανακοίνωσε στο Twitter το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

«Το υπουργείο καλεί όλους τους πολίτες και τους κατοίκους να ενημερώνουν τις αρχές για οποιοδήποτε προϊόν έχει λογότυπα ή σχέδια αντίθετα με τις παραδόσεις», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο QNA.

Από τότε που το Κατάρ ανέλαβε να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022 έχει γίνει στόχος οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως για τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών στα μεγάλα έργα για το Πρωτάθλημα αλλά και για την τον περιορισμό των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων.

Η Fifa είχε διαβεβαιώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι οποιαδήποτε διοργάνωσή της θα πρέπει να είναι «συμπεριληπτική».

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να κρατούν οποιουδήποτε είδους σημαία επιθυμούν, χωρίς να γίνονται στόχος ή να υπόκεινται σε διακρίσεις, περιλαμβανομένης της σημαίας με το ουράνιο τόξο», τόνισε η γενική γραμματέας της Fifa Φατμά Σαμουρά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Όλα είναι ένα μεγάλο θεαθήναι
«Όταν υποκλέπτετε την ιδιωτικότητα ¨φίλων¨ και εχθρών και δεν μπορείτε να  διασφαλίσετε  εν έτει 2023  τη διαδρομή ενός τρένου, τότε  η παθογένεια...
Όλα είναι ένα μεγάλο θεαθήναι
νοσοκομείο, γιατρός, νοσοκόμα
ΑΣΕΠ: Τελευταία ημέρα αιτήσεων για τις 775 μόνιμες προσλήψεις στα Νοσοκομεία
Στην προκήρυξη ζητούνται 31 ειδικότητες ΔΕ και ΥΕ και μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όσοι έχουν απολυτήριο γυμνασίου ή λυκείου
ΑΣΕΠ: Τελευταία ημέρα αιτήσεων για τις 775 μόνιμες προσλήψεις στα Νοσοκομεία
γιγαντοπανο
Μήνυμα των Φοιτητικών συλλόγων: «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί. Ολων των νεκρών θα γίνουμε φωνή! Ολοι στην απεργία Τετάρτη 10.30 Προπύλαια»
Γιγαντοπανό στην Βουλή από τους Φοιτητές
Μήνυμα των Φοιτητικών συλλόγων: «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί. Ολων των νεκρών θα γίνουμε φωνή! Ολοι στην απεργία Τετάρτη 10.30 Προπύλαια»
pencil_foto_education.jpg
Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων – Απόφοιτοι επιπέδου 5: Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων
Απόφοιτοι Επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων: Διάταξη για Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επικαιροποίησης γνώσεων
Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων – Απόφοιτοι επιπέδου 5: Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων