slovakia-koronoios
Την υψηλότερη ημερήσια αύξηση της σε νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα η Σλοβακία που κατέχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο

Η Σλοβακία ανακοίνωσε σήμερα την υψηλότερη ημερήσια αύξηση της σε νέα κρούσματα COVID-19, ενόψει της κυβερνητικής συνεδρίασης που πιθανόν να συμφωνήσει σε βραχυπρόθεσμο lockdown για να αντιμετωπίσει την ταχύτερη παγκοσμίως αύξηση στις μολύνσεις.

Η Σλοβακία, μια χώρα 5,5 εκατ. κατοίκων, έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ιστότοπο Our World in Data, καθώς η Ευρώπη γίνεται και πάλι επίκεντρο της πανδημίας.

Η γειτονική Αυστρία έχει ήδη επιβάλει lockdown στον πληθυσμό της αυτή την εβδομάδα, για τουλάχιστον 10 ημέρες, και η Σλοβακία εξετάζει την λήψη παρόμοιων μέτρων σήμερα κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης.

Πριν από τη συνεδρίαση, ο υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ είπε ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική.

«Εάν θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, έχουμε μόνο μία επιλογή, τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός», δήλωσε ο Ναντ σύμφωνα με το δίκτυο Dennik N, που νωρίτερα ανέφερε ότι τα κυβερνητικά κόμματα είχαν καταλήξει σε αρχική συμφωνία για lockdown δύο εβδομάδων.

Στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη καταγράφεται μεγάλη έξαρση στα κρούσματα Covid-19: η Τσεχία και η Ουγγαρία επίσης ανακοίνωσαν σήμερα ημερήσιο απολογισμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Στη Σλοβακία, που έχει το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μόνο το 45% του πληθυσμού να έχει ανοσοποιηθεί, η αύξηση ασκεί νέες πιέσεις στα νοσοκομεία.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται έχει φθάσει σε «κρίσιμο σημείο», στους 3.200, και ότι πλησιάζει τα υψηλά επίπεδα των περίπου 3.800 που καταγράφηκαν στο τελευταίο κύμα της πανδημίας. Οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

APTH
ΑΠΘ: Ανοικτά Μαθήματα στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής – Μαθησιακή πρόσβαση για όλους
Ανοικτή πρόσβαση στη γνώση: Παρακολουθήστε μαθήματα φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χωρίς δίδακτρα
ΑΠΘ: Ανοικτά Μαθήματα στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής – Μαθησιακή πρόσβαση για όλους
ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Τέρμα το τσιγάρο, η ζωή δεν είναι δεδομένη» – Το μήνυμα μετά την περιπέτεια υγείας του
«Νοσηλεύτηκα, έβαλα δύο στεντ, και κατάλαβα: Η ζωή δεν είναι δεδομένη – Ακούμε τα “καμπανάκια” του σώματός μας πριν είναι πολύ αργά!» έγραψε σε...
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Τέρμα το τσιγάρο, η ζωή δεν είναι δεδομένη» – Το μήνυμα μετά την περιπέτεια υγείας του
ολμε
ΟΛΜΕ: «Σχεδόν 20.000 κενά στα σχολεία, χάνονται 400.000 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα»
Οργή της ΟΛΜΕ: Νέες μητέρες εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο για τα χιλιάδες κενά – Πρόκληση η αντιμετώπιση τους ως «υπαίτιες»
ΟΛΜΕ: «Σχεδόν 20.000 κενά στα σχολεία, χάνονται 400.000 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα»