slovakia-koronoios
Την υψηλότερη ημερήσια αύξηση της σε νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα η Σλοβακία που κατέχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο

Η Σλοβακία ανακοίνωσε σήμερα την υψηλότερη ημερήσια αύξηση της σε νέα κρούσματα COVID-19, ενόψει της κυβερνητικής συνεδρίασης που πιθανόν να συμφωνήσει σε βραχυπρόθεσμο lockdown για να αντιμετωπίσει την ταχύτερη παγκοσμίως αύξηση στις μολύνσεις.

Η Σλοβακία, μια χώρα 5,5 εκατ. κατοίκων, έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ιστότοπο Our World in Data, καθώς η Ευρώπη γίνεται και πάλι επίκεντρο της πανδημίας.

Η γειτονική Αυστρία έχει ήδη επιβάλει lockdown στον πληθυσμό της αυτή την εβδομάδα, για τουλάχιστον 10 ημέρες, και η Σλοβακία εξετάζει την λήψη παρόμοιων μέτρων σήμερα κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης.

Πριν από τη συνεδρίαση, ο υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ είπε ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική.

«Εάν θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, έχουμε μόνο μία επιλογή, τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός», δήλωσε ο Ναντ σύμφωνα με το δίκτυο Dennik N, που νωρίτερα ανέφερε ότι τα κυβερνητικά κόμματα είχαν καταλήξει σε αρχική συμφωνία για lockdown δύο εβδομάδων.

Στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη καταγράφεται μεγάλη έξαρση στα κρούσματα Covid-19: η Τσεχία και η Ουγγαρία επίσης ανακοίνωσαν σήμερα ημερήσιο απολογισμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Στη Σλοβακία, που έχει το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μόνο το 45% του πληθυσμού να έχει ανοσοποιηθεί, η αύξηση ασκεί νέες πιέσεις στα νοσοκομεία.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται έχει φθάσει σε «κρίσιμο σημείο», στους 3.200, και ότι πλησιάζει τα υψηλά επίπεδα των περίπου 3.800 που καταγράφηκαν στο τελευταίο κύμα της πανδημίας. Οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση
Τεχνητή Νοημοσύνη στο ΕΠΑΛ: Από τον ενθουσιασμό των Apps στην πραγματικότητα της τάξης
«Κάθε δωρεάν εργαλείο ενέχει τον κίνδυνο να «μαθαίνει» από εσένα, αποθηκεύοντας δεδομένα και ψηφιακά αποτυπώματα»
Τεχνητή Νοημοσύνη στο ΕΠΑΛ: Από τον ενθουσιασμό των Apps στην πραγματικότητα της τάξης
Υπουργείο Παιδείας
Προκήρυξη εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026: Υποβολή αιτήσεων και απαιτούμενα δικαιολογητικά
ΑΣΕΠ 1ΓΕ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τις αιτήσεις και τους τίτλους σπουδών
Προκήρυξη εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026: Υποβολή αιτήσεων και απαιτούμενα δικαιολογητικά
pencil-molyvi.jpg
Καταγγελίες για αδιαφάνεια στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στην Α΄ Αθήνας
Ο Σύλλογος «Ο Αριστοτέλης» ζητά δημοσιοποίηση κενών και τήρηση της μοριοδότησης, καταγγέλλοντας παρατυπίες στη Γ΄ φάση
Καταγγελίες για αδιαφάνεια στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στην Α΄ Αθήνας
ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη: Με "αναμμένες μηχανές" το Υπουργείο Παιδείας για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών
Στην τελική ευθεία οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Οι προκλήσεις, ο κανόνας «1 προς 1» και οι πρώτες εκτιμήσεις
Σοφία Ζαχαράκη: Με "αναμμένες μηχανές" το Υπουργείο Παιδείας για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών