Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Tourismos
60.000 δωρεάν εισιτήρια InterRail για νέους ηλικίας 18-20 ετών - Αιτήσεις έως τις 26 Οκτωβρίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει 60.000 δωρεάν εισιτήρια InterRail σε νέους που θέλουν να ανακαλύψουν την Ευρώπη, μέσω του πάσου της InterRail, για τους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους.

«Στη διάρκεια της πανδημίας οι νέοι μας έδειξαν αλληλεγγύη, αλλά έχασαν πολύτιμες στιγμές και εμπειρίες» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, παρουσιάζοντας τη σχετική πρωτοβουλία στις Βρυξέλλες. «Ένα δωρεάν εισιτήριο InterRail είναι ασφαλώς μία μικρή αποζημίωση για τους νεαρούς Ευρωπαίους», συμπλήρωσε.

Ο Έλληνας Επίτροπος, τόνισε επιπλέον πως θα βοηθήσει στην «ενίσχυση της κινητικότητας στην Ευρώπη». Η δωρεάν διάθεση των εισιτηρίων αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής δράσης Discover EU, που εντάσσεται στο ανανεωμένο πρόγραμμα Erasmus+ και η σχετική αίτηση μπορεί να γίνει απευθείας στην ιστοσελίδα του προγράμματος, για παράδειγμα στο https://europa.eu/youth/discovereu_en για την αγγλική γλώσσα. Τα δωρεάν εισιτήρια θα διατεθούν σε αναλογία με τον πληθυσμό της κάθε χώρας.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle κύρια προϋπόθεση για το δωρεάν InterRail:

  • να είναι οι ενδιαφερόμενοι μεταξύ 18 και 20 ετών, δηλαδή να έχουν γεννηθεί στο χρονικό διάστημα 1.7.2001 έως 31.12.2003 
  • να είναι πολίτες ενός κράτους-μέλους της ΕΕ

Πού μπορείτε να κάνετε αίτηση

Η πρωτοβουλία είναι μέρος της ευρωπαϊκής δράσης Discover EU και εντάσσεται στο ανανεωμένο πρόγραμμα Erasmus+.

Η αίτηση μπορεί να γίνει απευθείας στην ιστοσελίδα του προγράμματος, για παράδειγμα στο https://europa.eu/youth/discovereu_en (για την αγγλική γλώσσα) μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα για νέους που είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν ηλικία από 18 έως 20 ετών.

Επίσης, θα πρέπει να συμμετάσχουν σε ένα κουίζ γνώσεων για την Ευρώπη. Όσοι επιλεγούν, θα μπορούν να ταξιδέψουν από μία μέχρι και 30 συνεχείς ημέρες στην περίοδο 1.3.2022-28.2.2023, σε χρονικό διάστημα που εκείνοι θα επιλέξουν.

Η Κομισιόν συνιστά στους δικαιούχους να συμβουλευθούν και την ιστοσελίδα ReopenEU πριν αρχίσουν το ταξίδι τους, ώστε να ενημερωθούν για πιθανούς περιορισμούς λόγω του κορονοϊού.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα