pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Tourismos
Αν είσαι 18 ετών και πολίτης της ΕΕ το DiscoverEU σου δίνει τη δυνατότητα της ελεύθερης κυκλοφορίας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω ενός ταξιδιωτικού πάσου - Το πρόγραμμα έχει ανοικτές αιτήσεις έως την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει σε νέους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την Ευρώπη μέσα από μαθησιακές εμπειρίες. Ταξιδεύοντας κυρίως σιδηροδρομικώς (αν και προβλέπονται εξαιρέσεις για να διευκολύνεται η συμμετοχή και όσων ζουν σε νησιά ή σε απομακρυσμένες περιοχές) οι νέοι θα ανακαλύψουν τα εκπληκτικά τοπία της Ευρώπης και την ποικιλία των πόλεων και των χωριών της.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος στους δύο γύρους υποβολής αιτήσεων που ανοίγουν κάθε χρόνο. Στους αιτούντες που γίνονται δεκτοί χορηγείται ταξιδιωτικό πάσο.

Οι 18χρονοι υπήκοοι χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν χάρη στο DiscoverEU να ζήσουν μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα τους δώσει τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την ελεύθερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, να ανακαλύψουν την πολυμορφία της Ευρώπης, να μάθουν για την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία, και να συναντήσουν άτομα απ΄ όλη την ήπειρο. 

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

Αίτηση σε αυτό τον γύρο μπορούν να κάνουν όσοι:

  • έχουν γεννηθεί μεταξύ της 1ης Ιουλίου 2001 (συμπεριλαμβανομένης) και της 31ης Δεκεμβρίου 2003 (συμπεριλαμβανομένης)
  • είναι υπήκοοι ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης για χορήγηση του πάσου
  • έχουν αναγράψει τον σωστό αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα λάβουν μέρος σε ένα κουίζ. Όσοι επιλεγούν μπορούν να ταξιδέψουν για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες μεταξύ 1ης Μαρτίου 2022 και 28ης Φεβρουαρίου 2023. 

Το σημαντικό είναι ότι εάν κάποιος έχει αναπηρία ή πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει το ταξίδι του, το DiscoverEU θα του εξασφαλίσει βοήθεια και στήριξη που θα του δώσουν τη δυνατότητα να λάβει μέρος.

Κατ’ εξαίρεση, φέτος αίτηση μπορούν να υποβάλουν και οι νέοι που ήταν επιλέξιμοι στο πλαίσιο των δύο γύρων του 2020, οι οποίοι ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19.

Άλλη μια εξαίρεση για αυτόν τον γύρο: οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα να συμμετοχής σε αυτόν τον γύρο του DiscoverEU. 

Πότε είναι ο επόμενος γύρος

Από την πρώτη περίοδο υποβολής αιτήσεων, τον Ιούνιο του 2018, σχεδόν 70.000 νέοι έχουν λάβει ταξιδιωτικό πάσο.

Ο επόμενος γύρος έχει ήδη ανοίξει από την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 στις 12:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Μπορείς να ταξιδέψεις με φίλους;

Ναι, μπορείς! Η επιλογή είναι δική σου. Μπορείς να ταξιδέψεις μόνος σου ή σε ομάδα με έως και 4 φίλους σου, υπό την προϋπόθεση ότι και αυτοί πληρούν τους προαναφερθέντες όρους. Σ’ αυτή την περίπτωση οι φίλοι σου θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό της αίτησής σου για να υποβάλουν τη δική τους αίτηση. 

Μάλιστα, μπορείς να διοργανώσεις συναντήσεις με άλλους ταξιδιώτες του DiscoverEU, συνδυάζοντας τα σχέδια του ταξιδιού σου με τα δικά τους! 

 «Ένας ολόκληρος κόσμος περιμένει να τον ανακαλύψεις. Μάζεψε τα πράγματά σου, πάρε τον καλύτερο φίλο σου και ξεκινήστε.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Από που παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

amfitheatro-aei-foitites
Φοιτητικές εκλογές: Σαρωτική νίκη της Πανσπουδαστικής και στο Πολυτεχνείο Κρήτης
«Οι γεμάτες γαρύφαλλα κάλπες είναι η αποστομωτική απάντηση του φοιτητικού κινήματος, της νέας γενιάς που δεν "βολεύεται με λιγότερο ουρανό"»
Φοιτητικές εκλογές: Σαρωτική νίκη της Πανσπουδαστικής και στο Πολυτεχνείο Κρήτης