Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
notiakorea
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε πως πέτυχε τον στόχο του να εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού της - Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από την 1η Νοεμβρίου

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι πέτυχε τον στόχο της να εμβολιάσει το 70% των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σχεδιαζόμενη επιστροφή στην κανονικότητα τον επόμενο μήνα.

Ο στόχος, που ορίστηκε έναν μήνα προτού η χώρα ξεκινήσει την εμβολιαστική της εκστρατεία στα τέλη Φεβρουαρίου, επετεύχθη στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα, με 36 εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες να έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε η Αρχή Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA).

Ο στόχος αυτός είχε γίνει παλαιότερα δεκτός με προβληματισμό, καθώς η κυβέρνηση έπρεπε να διαχειριστεί την έλλειψη παγκοσμίως σε εμβόλια Covid-19 και τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Όμως, παρά τη δύσκολη αρχή, η Νότια Κορέα σύντομα επιτάχυνε τους εμβολιαστικούς ρυθμούς της, χάρη μεταξύ άλλων στις προμήθειες που πέτυχε και τη σχετικά υψηλή αποδοχή των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας Κουόν Ντεόκ-σεόλ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η κυβέρνηση θα ξεκινήσει μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από την 1η Νοεμβρίου.

«Είναι αδύνατο να μπει ένα τέλος στην πανδημία επιτυγχάνοντας τη συλλογική ανοσία λόγω της διασποράς της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα», σημειώνει σε μια ανακοίνωσε η KDCA.

«Όμως, το να πετύχουμε τον εμβολιαστικό στόχο σημαίνει πολλά στο να μειώσουμε τα σοβαρά κρούσματα και τους θανάτους και αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για μια μετάβαση σε μια σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητά μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα