notiakorea
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε πως πέτυχε τον στόχο του να εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού της - Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από την 1η Νοεμβρίου

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι πέτυχε τον στόχο της να εμβολιάσει το 70% των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σχεδιαζόμενη επιστροφή στην κανονικότητα τον επόμενο μήνα.

Ο στόχος, που ορίστηκε έναν μήνα προτού η χώρα ξεκινήσει την εμβολιαστική της εκστρατεία στα τέλη Φεβρουαρίου, επετεύχθη στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα, με 36 εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες να έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε η Αρχή Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA).

Ο στόχος αυτός είχε γίνει παλαιότερα δεκτός με προβληματισμό, καθώς η κυβέρνηση έπρεπε να διαχειριστεί την έλλειψη παγκοσμίως σε εμβόλια Covid-19 και τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Όμως, παρά τη δύσκολη αρχή, η Νότια Κορέα σύντομα επιτάχυνε τους εμβολιαστικούς ρυθμούς της, χάρη μεταξύ άλλων στις προμήθειες που πέτυχε και τη σχετικά υψηλή αποδοχή των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας Κουόν Ντεόκ-σεόλ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η κυβέρνηση θα ξεκινήσει μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από την 1η Νοεμβρίου.

«Είναι αδύνατο να μπει ένα τέλος στην πανδημία επιτυγχάνοντας τη συλλογική ανοσία λόγω της διασποράς της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα», σημειώνει σε μια ανακοίνωσε η KDCA.

«Όμως, το να πετύχουμε τον εμβολιαστικό στόχο σημαίνει πολλά στο να μειώσουμε τα σοβαρά κρούσματα και τους θανάτους και αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για μια μετάβαση σε μια σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητά μας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
Ανακαλύψτε την απάντηση σε αυτόν τον γρίφο και διαπιστώστε αν έχετε εξαιρετική αντίληψη και λογική σκέψη
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα