Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Οι γυναίκες συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους, τα κορίτσια πηγαίνουν στο σχολείο και βέβαια συνεχίζουν να εργάζονται. Η μόνη αλλαγή που θα προκύψει θα είναι η χρήση του χιτζάμπ», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega - Δείτε το βίντεο

Ο τηλεοπτικός σταθμός mega εξασφάλισε την πρώτη συνέντευξη του εκπροσώπου των Ταλιμπάν, Σουχαϊλ Σαχιν, σε ελληνικό μέσο, όπου απάντησε μεταξύ άλλων και για τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση και στην εργασία. 

Ακόμη, στην συνέντευξη του, έδωσε τελεσίγραφο στους Αμερικανούς και σε όλες τις ξένες δυνάμεις, πως πρέπει να έχουν αποχωρήσει από τη χώρα έως τις 31 Αυγούστου, διαφορετικά θα θεωρηθεί παραβίαση.

Ο Σουχαϊλ Σαχιν, υποστήριξε πως οι γυναίκες θα έχουν όλα τα δικαιώματα πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία. Η μόνη αλλαγή που θα προκύψει με τους Ταλιμπάν στην εξουσία είναι η εφαρμογή του χιτζάμπ. «Θα πρέπει να φοράνε το χιτζαμπ. Θα έχουν τα ίδια δικαιώματα, όπως οι γυναίκες στις υπόλοιπες χώρες. Το ίδιο θα συμβεί και στην δική μας χώρα», ισχυρίστηκε. 

Επιπλέον τοποθετήθηκε στο αν οι γυναίκες θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνες τους ή αν θα πρέπει να συνοδεύονται πάντα από άνδρα, λέγοντας πως «Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να συνοδεύονται από άνδρα. Όταν οι γυναίκες και τα κορίτσια πηγαίνουν στο σχολείο, δεν συνοδεύονται από κάποιον άνδρα».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου πως οι γυναίκες έχουν εκφράσει φόβο τόσο για τη ζωή τους όσο και για την ευημερία τους ο Σουχαϊλ Σαχιν απάντησε, απαξιώνοντας την σκληρή αντιμετώπιση που έχουν οι Ταλιμπάν προς τις γυναίκες, πως οι εν λόγω φόβοι εκφράζονται καθώς oι γυναίκες επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα για οικονομικούς λόγους και μόνο. 

«Θέλουν να μετεγκατασταθούν στις δυτικές χώρες και αυτή είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία, να φύγουν από το Αφγανιστάν, μία χώρα πολύ φτωχή. Δεν πρόκειται, λοιπόν για πολιτικούς πρόσφυγες, αλλά για οικονομικούς μετανάστες», δήλωσε.

Ακόμη, επέμεινε πως θα υπάρξει αμνηστία σε όσους μείνουν πίσω μετά τη διαδικασία εκκένωσης και οι οποίοι εργάστηκαν ή συνεργάστηκαν με αμερικανικές δυνάμεις. «έχουμε ήδη ανακοινώσει, δύο ή τρεις φορές, ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο».

Αναφορικά με την ημερομηνία που έχει οριστεί ως καταληκτική για την αποχώρηση ξένων δυνάμεων, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν τόνισε πως «Θα πρέπει να απομακρυνθούν! Αν δε φύγουν, τότε αυτό θα θεωρηθεί παραβίαση. Η παραβίαση αυτή θα προκαλέσει αντίδραση και εξαρτάται από την απόφαση της ηγεσίας μας, τι είδους αντίδραση θα επιδείξουμε απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις. Όλα είναι πιθανά! Εξαρτάται από την απόφαση της ηγεσίας μας, και έπειτα οι στρατιώτες μας και οι στρατιωτικοί διοικητές θα την εφαρμόσουν! Οι Αμερικανοί και οι άλλες ξένες δυνάμεις παραβιάζουν την προθεσμία που έχουν εξαγγείλει».

Δείτε το βίντεο

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλείνουν τα σχολεία στην Αττική - Τι αποφασίστηκε

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

kakokairia xioni kryo
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μήνυμα του 112 σε Αττική και Εύβοια για επικίνδυνες χιονοπτώσεις
Μήνυμα του 112 στην Ανατολική και Βόρεια Αττική αλλά και στην Εύβοια για επικίνδυνες χιονοπτώσεις
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μήνυμα του 112 σε Αττική και Εύβοια για επικίνδυνες χιονοπτώσεις