kanadas cxoleia coronoios
Τηλεκπαίδευση μέχρι και τη νέα σχολική χρονιά, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Οντάριο του Καναδά - «Δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών ώστε να ξανανοίξουν με ασφάλεια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα»

Στην επαρχία του Οντάριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δια ζώσης εκπαίδευση των μαθητών μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους, τον Σεπτέμβριο, μολονότι τα κρούσματα της Covid-19 έχουν σταθεροποιηθεί και οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να επανεκκινήσει η οικονομία νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν.

Η πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά επανέφερε την τηλεκπαίδευση τον Απρίλιο, όταν το τρίτο κύμα της πανδημίας απειλούσε να φέρει στα όριά τους τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας.

Η απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία «ήταν μια δύσκολη επιλογή αλλά δεν θέλω να αναλάβω ένα αχρείαστο ρίσκο με τα παιδιά μας αυτήν την ώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Νταγκ Φορντ, επικαλούμενος τον αυξημένο κίνδυνο που θέτουν για τους νεότερους οι παραλλαγές του νέου κορονοϊού.

Ο Φορντ είπε ωστόσο ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας, σε τρεις φάσεις, ενδέχεται να ξεκινήσει νωρίτερα από το προβλεπόμενο, εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι ιατρικές υπηρεσίες.

Οι αρχές της επαρχίας είχαν ανακοινώσει τον Μάιο ότι εστιατόρια και καταστήματα λιανικής θα επαναλειτουργούσαν μετά τις 14 Ιουνίου, εφόσον είχαν επιτευχθεί οι στόχοι που έθεσαν για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Απαντώντας σε ερώτηση αν βάζει την οικονομία πάνω από τα σχολεία, ο Φορντ είπε ότι δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών ώστε να ξανανοίξουν με ασφάλεια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Νωρίτερα σήμερα, υγειονομικοί αξιωματούχοι της επαρχίας είπαν ότι η δεύτερη δόση των εμβολίων θα πρέπει να χορηγείται νωρίτερα απ’ όσο σχεδιαζόταν αρχικά, καθώς αυξάνονται τα αποθέματα αλλά ταυτόχρονα και η κυκλοφορία των παραλλαγών του κορονοϊού στην κοινότητα.

Ο Καναδάς καθυστερούσε τη χορήγηση της δεύτερης δόσης μέχρι και για 16 εβδομάδες, ώστε να λάβουν την πρώτη δόση όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Πλέον, έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% των ενηλίκων. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων δεν ξεπερνά το 6%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

giatros-nosokomeio-covid.jpg
Κορονοϊός: Με καρδιακή ανεπάρκεια το 2% από αυτούς που έπαθαν μυοκαρδίτιδα
Αυτό το διάστημα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και λόγω γρίπης γιατί και αυτή μπορεί να προκαλέσει μυοκαρδίτιδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται
Κορονοϊός: Με καρδιακή ανεπάρκεια το 2% από αυτούς που έπαθαν μυοκαρδίτιδα
υπουργείο εργασίας
Κοινωφελής εργασία: Δυνατότητα παράτασης εξετάζει το υπουργείο Εργασίας
Έρχονται νέες δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης με περιφερειακή διάσταση που υλοποιεί η ΔΥΠΑ με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους
Κοινωφελής εργασία: Δυνατότητα παράτασης εξετάζει το υπουργείο Εργασίας