trump
Δεν έκαναν δεκτά τα αιτήματα του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ για διακοπή της καταμέτρησης ψήφων δύο δικαστές σε Μίσιγκαν και Τζόρτζια - Σταμάτησε προσωρινά η καταμέτρηση στη Φιλαδέλφεια

Δύο δικαστές στις πολιτείες Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του προεκλογικού επιτελείου του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τις οποίες απαιτούσαν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών.

Δικηγόροι του επιτελείου Τραμπ έχουν εξαπολύσει πολυμέτωπη νομική επίθεση σε αρκετές από τις πολιτείες-πεδία μάχης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής Τζέιμς Μπας στην Τζόρτζια απέρριψε την προσφυγή, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν υπήρχαν ενδείξεις για κακοδιαχείριση στην καταμέτρηση των ψήφων από αξιωματούχους.

Παράλληλα, η δικαστίνα Σίνθια Στίβενς στο Μίσιγκαν απέρριψε αντίστοιχη αγωγή σε ακροαματική διαδικασία σήμερα, αναφέροντας πως θα εκδώσει την γραπτή της δικαστική απόφαση αύριο Παρασκευή.

Σταμάτησε προσωρινά η καταμέτρηση στη Φιλαδέλφεια - Αύριο θα συνεχιστεί στην κομητεία Αλεγκένι της Πενσιλβάνιας

Δικαστήριο της Πενσιλβάνιας έκρινε ότι οι παρατηρητές της εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μπορούν να στέκονται πιο κοντά για να παρακολουθούν την καταμέτρηση των ψήφων στη Φιλαδέλφεια, μια απόφαση που χαιρετίστηκε αμέσως ως μεγάλη νίκη από τους Ρεπουμπλικάνους.

Μέχρι στιγμής πάντως κανένα δικαστήριο δεν έχει διαπιστώσει παρατυπίες στην καταμέτρηση σε αυτήν την πόλη.

«Επιτρέπει στους παρατηρητές να στέκονται λίγο πιο κοντά, όμως δεν είναι μια εντολή που θα έχει οποιαδήποτε επίπτωση στο αποτέλεσμα των εκλογών», είπε η καθηγήτρια νομικής και εκλογική αναλύτρια του τηλεοπτικού δικτύου CNN, Φρανίτα Τόλσον.

Η καταμέτρηση ωστόσο διακόπηκε για ένα διάστημα, καθώς οι Δημοκρατικοί προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας για να ανατρέψουν αυτήν την απόφαση. Το Ανώτατο Δικαστήριο ούτε απέρριψε, ούτε αποδέχτηκε την προσφυγή και η καταμέτρηση ξανάρχισε.

Στην κομητεία Αλεγκένι πάντως οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να σταματήσουν την καταμέτρηση μέχρι αύριο, κατόπιν συμφωνίας με τοπικό δικαστήριο. Αφορμή στάθηκαν τα περίπου 29.000 κακοτυπωμένα ψηφοδέλτια που έπρεπε να ξανασταλούν σε ορισμένους ψηφοφόρους. Οι τοπικές αρχές συμφώνησαν να μην τα μετρήσουν μέχρι αύριο το απόγευμα, οπότε λήγει η διορία για την παραλαβή επιστολικών ψήφων που στάλθηκαν ανήμερα των εκλογών.

Με πληροφορίες από CNN, New York Times via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Ο «πρόεδρος της ειρήνης» ισοφάρισε τους βομβαρδισμούς της τετραετίας Μπάιντεν
«Ειρηνοποιός» μόνο στα λόγια ο Ντόναλντ Τραμπ: 672 βομβαρδισμοί και 1.000 νεκροί μέσα σε ένα έτος από τις ΗΠΑ
Τραμπ: Ο «πρόεδρος της ειρήνης» ισοφάρισε τους βομβαρδισμούς της τετραετίας Μπάιντεν
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Σχολεία: Διαθέσιμες πάνω από 140 Δράσεις Ενεργού Πολίτη για Τοπική Ιστορία και Γεωγραφία
Διαθέσιμες στο act.digitalschool.gov.gr οι νέες δράσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς - Αναλυτικός οδηγός του ΙΕΠ
Σχολεία: Διαθέσιμες πάνω από 140 Δράσεις Ενεργού Πολίτη για Τοπική Ιστορία και Γεωγραφία
karnavali.jpg
Πότε ξεκινάει το Πατρινό Καρναβάλι 2026;
Το καρναβαλικό ταξίδι ξεκινά επίσημα το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026, ανήμερα του Αγίου Αντωνίου, ενώ η αυλαία πέφτει την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026...
Πότε ξεκινάει το Πατρινό Καρναβάλι 2026;