Παιδεραστία
Αποκάλυψη της Deutsche Welle - Το σχέδιο Κέντλερ εφαρμόστηκε, έχοντας ως αρχή ότι η σεξουαλική επαφή μεταξύ ενηλίκων και παιδιών δεν προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα

Το εγκληματικό Σχέδιο Κέντλερ (Kentler Project), βάσει του οποίου παραδίδονταν ορφανά ή άστεγα παιδιά σε παιδόφιλους, για πάνω από 30 χρόνια, έφερε στο φως έρευνα της Deutsche Welle, εκμαιεύοντας την υπόσχεση των Γερμανικών αρχών ότι όλες οι λεπτομέρειες του εγκλήματος θα έρθουν στο φως.

Το Σχέδιο, που φέρει το όνομα του εμπνευστή του, καθηγητή ψυχολογίας Χέλμουτ Κέντλερ, ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 στο τότε Δυτικό Βερολίνο και είχε «χαρακτήρα πειράματος», κατά το οποίο, επίτηδες δίνονταν για υιοθεσία σε παιδόφιλους άστεγα ή ορφανά παιδιά, και μάλιστα με επίδομα υιοθεσίας στους θετούς γονείς/ εγκληματίες. Το Σχέδιο λειτούργησε, μάλιστα, υπό την πλήρη κάλυψη των αρχών του Βερολίνου.

Ο Χέλμουτ Κέντλερ, που απεβίωσε το 2008, ήταν εκ των επικεφαλής του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας της Δυτικής Γερμανίας και είχε την άποψη ότι η σεξουαλική επαφή μεταξύ ενηλίκων και παιδιών δεν προκαλέί ψυχολογικά προβλήματα. Αυτό θέλησε να αποδείξει και με την έρευνά του, που ήρθε στο φως πρώτη φορά όταν δύο από τα θύματά του αποφάσισαν να μιλήσουν. 

Η σχετική έρευνα ξεκίνησε και κράτησε χρόνια, φέρνοντας στο φως στοιχεία για ένα έγκλημα που γινόταν με την κάλυψη του κράτους καθώς «συμμετείχε [στην υλοποίηση του.. πειράματος] ένα δίκτυο εκπαιδευτικών ινστιτούτων, το Γραφείο Νεολαίας της πόλης αλλά και η Γερουσία του Δυτικού Βερολίνου, που αποδέχονταν, στήριζαν και υπερασπίζονταν την παιδοφιλία». Πολλοί εκ των θετών γονέων ήταν γνωστοί ή και διάσημοι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι της Δυτικής Γερμανίας, εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και τη Σχολή Όντενβαλντ της Έσσης, όπου είχε αποκαλυφθεί και άλλο μεγάλο σκάνδαλο παιδοφιλίας προ ετών. 

Τα θύματά του Κέντλερ, που τα επισκέπτονταν ο ίδιος συχνά, όπως και τους θετούς γονείς τους, δε δικαιούνται καμμίας αποζημίωσης, λόγω παραγραφής των εγκλημάτων του. 

Πηγή: Deutsche Welle με απόδοση από το Κοσμοδρόμιο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

AFISA OMHROS 2 0
Παρέμβαση για τα Εσπερινά Λύκεια: Ζητείται άμεσος ανασχεδιασμός του θεσμικού τους ρόλου
Υπόμνημα προς την υπουργό Παιδείας από τον Διευθυντή του Εσπερινού ΓΕΛ Βόλου – «Δομική ανισότητα για εργαζόμενους μαθητές και αποκλεισμός από τα ΑΕΙ»
Παρέμβαση για τα Εσπερινά Λύκεια: Ζητείται άμεσος ανασχεδιασμός του θεσμικού τους ρόλου
oiele
«Όμηρος 2.0»: Τα ομηρικά έπη συναντούν την Τεχνητή Νοημοσύνη σε πρωτοποριακό webinar
Η heromathesis και το Πανεπιστήμιο Πάφου, με τη στήριξη της ΟΙΕΛΕ, ανοίγουν νέους δρόμους στη διδασκαλία του Ομήρου
«Όμηρος 2.0»: Τα ομηρικά έπη συναντούν την Τεχνητή Νοημοσύνη σε πρωτοποριακό webinar