Νεκρός 17χρονος στις ΗΠΑ – Έμεινε αβοήθητος γιατί ήταν ανασφάλιστος
Το πραγματικό πρόσωπο του αμερικανικού συστήματος Υγείας

Με τον πιο τραγικό τρόπο αποκαλύπτονται οι αδυναμίες, οι ελλείψεις και οι διακρίσεις που κάνει το αμερικανικό σύστημα Υγείας προς όλους εκείνους που δεν διαθέτουν ασφάλιση ή τους απαραίτητους πόρους για να νοσηλευτούν. Συγκεκριμένα, ένας έφηβος 17 ετών, άφησε αβοήθητος την τελευταία του πνοή στην Καλιφόρνια. Το νοσοκομείο τού αρνήθηκε ιατρική βοήθεια γιατί ήταν ανασφάλιστος.

Αρχικά το περιστατικό συσχετίστηκε με την επιδημία του κορονοϊού, όμως οι αρμόδιες αρχές ανέφεραν κατόπιν ότι διερευνώνται τα ακριβή αίτια του θανάτου του νεαρού.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent, το θάνατο του 17χρονου επιβεβαίωσε ο δήμαρχος του Λάνκαστερ της Καλιφόρνια, R Rex Parris. «Την Παρασκευή πριν πεθάνει, ήταν υγιής» είπε ο δήμαρχος, αναφέροντας πως ο νεαρός «δεν είχε ασφάλιση, γι αυτό και δεν τον δέχτηκαν στο νοσοκομείο» για νοσηλεία στην Κλινική Επειγόντων Περιστατικών. Το νοσοκομειακό προσωπικό, είπε στους γονείς του παιδιού να μεταβούν σε κάποιο τοπικό δημόσιο νοσοκομείο. 

«Καθ’ οδόν για το άλλο νοσοκομείο, υπέστη καρδιακό επεισόδιο», δήλωσε ο δήμαρχος και συνέχισε «Κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον κρατήσουν ζωντανό για περίπου έξι ώρες. Όμως την ώρα που έφτασε πια στο νοσοκομείο, ήταν αργά».

Οι ΗΠΑ αποτελούν πλέον μία από τις περιοχές που αποτελούν επίκεντρο για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Δεκάδες χιλιάδες είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, την ώρα που οι τα θύματα αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, ιδιαίτερα στην περιοχή της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, το το τμήμα Δημόσιας Υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες ανέφερε αργότερα ότι το περιστατικό αφαιρέθηκε από τη λίστα με τους θανάτους που σχετίζονται με το Covid-19 στην περιοχή. Το τμήμα δήλωσε ότι η έρευνα για το θάνατο του έφηβου βρίσκεται σε εξέλιξη.

σχετικά άρθρα