Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2026-2027"

Κόσμος 0

Ιαπωνία: «Θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες - Απόδειξη ότι κερδίζουμε τον κορονοϊό»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Δέσμευση της G7 για τους Αγώνες, θα είναι η απόδειξη ότι η ανθρωπότητα μπορεί να νικήσει τον νέο κορονοϊό», δηλώνει ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι η G7, συμφώνησε να υποστηρίξει την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά απέφυγε τις ερωτήσεις σχετικά με το εάν ένας από τους επτά ηγέτες συζήτησε τη δυνατότητα αναβολής.

Στα σχόλιά του, όπως αναφέρει το Reuters, αναφέρθηκε για το αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να προχωρήσουν όπως έχει προγραμματιστεί, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει σε πολλές χώρες την επιχειρηματική και κοινωνική δραστηριότητα σε αδιέξοδο και πανικό στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Μια νέα εσωτερική δημοσκόπηση έδειξε ότι οι περισσότεροι Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι Αγώνες πρέπει να αναβληθούν.

Σε μια άνευ προηγουμένου συνάντηση με τους άλλους ηγέτες της «ομάδας των 7», με βιντεοδιάσκεψη, για να συζητήσουν την πανδημία του κορονοϊού, ο Άμπε είπε ότι τόνισε: «Κάνουμε ό, τι μπορούμε να προετοιμαστούμε για τους Αγώνες και θέλουμε να επιδιώξουμε μία ολοκληρωμένη διοργάνωση, ως απόδειξη ότι η ανθρωπότητα μπορεί να νικήσει τον νέο κορονοϊό.»

Ερμηνεύοντας τα σχόλια του Άμπε σε συνέντευξη Τύπου λίγες ώρες αργότερα, η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων Σέικο Χασιμότο δήλωσε ότι μιλώντας για «ολοκληρωμένη» διοργάνωση αναφερόταν στην διεγαγωγή των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι όπως είχε προγραμματιστεί, με τους θεατές παρόντες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Asahi που δημοσιεύθηκε σήμερα, το 63% των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ιαπωνία δήλωσε ότι οι Αγώνες πρέπει να αναβληθούν, ενώ το 23% δήλωσε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν όπως προβλέπεται. Μια παρόμοια δημοσκόπηση της Kyodo News που δημοσιεύθηκε χθες έδειξε ότι σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι το Τόκιο θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τη κορυφαία διοργάνωση όπως είχε προγραμματιστεί.

Στη συνδιάσκεψη των G7, οι ηγέτες δεσμεύτηκαν να κάνουν «ό, τι είναι απαραίτητο» για να πολεμήσουν την πανδημία του κορονοϊού και να συνεργαστούν στενότερα για την προστασία της δημόσιας υγείας, των θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης και εξέδωσαν μια δήλωση που υπόσχεται να αντιμετωπίσει τους κινδύνους υγείας και οικονομίας.

Ο ιός έχει προσβάλει σχεδόν 180.000 ανθρώπους και σκότωσε πάνω από 7.000 παγκοσμίως, με το επίκεντρο να βρίσκεται τώρα στην Ευρώπη.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολικές εκδρομές: Ο καθηγητής μπορεί να πάρει το κινητό από τα χέρια του μαθητή και να το κλείσει

Αρχαιολογικό μυστήριο στο Φάληρο: 79 άνδρες βρέθηκαν αλυσοδεμένοι και στοιχισμένοι σε μαζικό τάφο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος