afghanistan
"Η περιοχή ελέγχεται από τους Ταλιμπάν και από τότε που οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επιθέσεις για να την εκκαθαρίσουν από τους αντάρτες, οι Ταλιμπάν φύτεψαν βόμβες κατά προσωπικού", δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας

Εννέα παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα όταν καθώς πήγαιναν το πρωί στο σχολείο πάτησαν πάνω σε νάρκη που εξερράγη στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος, με τους πολίτες να πληρώνουν ένα όλο και πιο βαρύ τίμημα στον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Νταρκάντ, στην επαρχία Ταχάρ όταν τα παιδιά περπάτησαν πάνω στη νάρκη που ήταν κρυμμένη σε δρόμο, μέσα σε χωριό που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν. Το Σάββατο είναι σχολική ημέρα στο Αφγανιστάν.

"Το πρωί, στις 08.30 τοπική ώρα (06.00 ώρα Ελλάδας) εννέα παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο όταν εξερράγη νάρκη ξηράς που είχαν τοποθετήσει οι Ταλιμπάν", δήλωσε ο Ζαουάντ Χεζρί, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Ταχάρ.

"Η περιοχή ελέγχεται από τους Ταλιμπάν και από τότε που οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επιθέσεις για να την εκκαθαρίσουν από τους αντάρτες, οι Ταλιμπάν φύτεψαν βόμβες κατά προσωπικού", δήλωσε ο Χαλίλ Ασίρ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Τα παιδιά, όλα αγόρια, ήταν ηλικίας από 7 έως 12 ετών. Ανάμεσά τους τέσσερα ήταν από μια "οικογένεια Ταλιμπάν", είπε ο Ασίρ. "Δυστυχώς σήμερα μια από τις νάρκες αυτές εξερράγη και σκότωσε εννέα παιδιά δημοτικού σχολείου".

Ο ΟΗΕ έκανε λόγο τον περασμένο μήνα σε έκθεσή του για πρωτοφανή αριθμό αμάχων μεταξύ των θυμάτων το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, με 1.174 νεκρούς και περισσότερους από 3.000 τραυματίες, δηλαδή μια αύξηση 42% σε σχέση με το 2018.

Αυτή η ισχυρή αύξηση "οφείλεται πρωτίστως σε αντικυβερνητικά στοιχεία", όπως οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Τον περασμένο Μάιο, επτά παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα δύο τραυματίστηκαν από νάρκη στην νότια επαρχία Γάζνι.

Οι αντάρτες χρησιμοποιούσαν συχνά νάρκες και βόμβες που έκρυβαν στην άκρη των δρόμων για να επιτίθενται στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας. Έπειτα από δεκαετίες σύγκρουσης, το αφγανικό έδαφος έχει διάσπαρτους εκρηκτικούς μηχανισμούς διαφόρων τύπων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του πληθυσμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

katsika
Γύρος Ιταλίας: Κατσίκα… πέταξε πάνω σε ποδηλάτη την ώρα της διαδρομής – Δείτε το βίντεο
Ο Ντιόν Σμιθ ήρθε αντιμέτωπος με το απροσδόκητο: μια κατσίκα βρέθηκε στον δρόμο του και επιχείρησε… εναέρια παρέμβαση
Γύρος Ιταλίας: Κατσίκα… πέταξε πάνω σε ποδηλάτη την ώρα της διαδρομής – Δείτε το βίντεο
μετρο
Καταγγελία γυναίκας για παρενόχληση στο Μετρό: «Με τραβούσε χωρίς να το ξέρω»
50χρονος φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε επιβάτιδα εν αγνοία της – Παρενέβη νεαρός για να τον σταματήσει
Καταγγελία γυναίκας για παρενόχληση στο Μετρό: «Με τραβούσε χωρίς να το ξέρω»
Χ. Χοτζόγλου
Χρύσα Χοτζόγλου στο alfavita.gr: Προχωράμε! Να παύσουν όλες οι διώξεις των εκπαιδευτικών! 
Χρύσα Χοτζόγλου στο alfavita.gr: «Δεν θα είναι εύκολο. Δεν εφησυχάζουμε. Ο διοικητικός και κυβερνητικός μηχανισμός θα απαντήσει. Όμως εμείς, που...
Χρύσα Χοτζόγλου στο alfavita.gr: Προχωράμε! Να παύσουν όλες οι διώξεις των εκπαιδευτικών!