Αμαζόνιος
Ο Μπολσονάρου δήλωσε πως χώρες της Λατινικής Αμερικής θα συναντηθούν για να καθορίσουν μια κοινή πολιτική για την υπεράσπιση του Αμαζονίου

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα πως κάποιες χώρες της Λατινικής Αμερικής θα συναντηθούν για να καθορίσουν μια κοινή πολιτική για την υπεράσπιση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου και επιτέθηκε και πάλι στη Γαλλία για μια προσφορά να διατεθούν άμεσα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Σε μια ένδειξη ότι ο Μπολσονάρου, ένας ακροδεξιός συντηρητικός, σφυρηλατεί στενότερες σχέσεις με γειτονικές χώρες παρά με ευρωπαϊκά κράτη, αποδέχθηκε μια προσφορά από τη Χιλή για τέσσερα αεροσκάφη προκειμένου να βοηθήσουν στις προσπάθειες για κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έπειτα από μια συνάντηση με τον Χιλιανό ομόλογό του Σεμπάστιαν Πινιέρα στη Μπραζίλια, ο Μπολσονάρου είπε πως μια συνάντηση με γειτονικές χώρες στην περιοχή, πλην της Βενεζουέλας, για να συζητήσουν μια κοινή πολιτική υπεράσπισης της Αμαζονίας θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου στην κολομβιανή πόλη Λετίσια.

Ο Πινιέρα προσέφερε την πλήρη υποστήριξή του στον Μπολσονάρου, λέγοντας πως η κυριαρχία των χωρών που μοιράζονται την Αμαζονία πρέπει να γίνει σεβαστή, ενώ ο Μπολσονάρου είπε πως η κυριαρχία της Βραζιλίας «δεν έχει τιμή, ούτε ακόμη και 20 τρισεκατομμύρια δολάρια».

Η τελευταία ήταν μια αναφορά στην προσφορά άμεσης βοήθειας 20 εκατ. δολαρίων που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε μια σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά πλούσιων χωρών (G7) στο Μπιαρίτς το Σαββατοκύριακο, την οποία απέρριψε ο Μπολσονάρου ως μια προσβλητική προσπάθεια να «εξαγοράσουν» την κυριαρχία της Βραζιλίας.

Ο Μακρόν κατηγόρησε τον Μπολσονάρου ότι είπε ψέματα για την κλιματική αλλαγή.

«Η γαλλική κυβέρνηση με αποκάλεσε ψεύτη. Μόνο αφού ανακαλέσει ό,τι είπε για εμένα... και τον βραζιλιάνικο λαό, που δεν αποδέχεται αυτή τη μείωση της κυριαρχίας της Αμαζονίας... μόνο έτσι, μπορούμε να μιλήσουμε και πάλι», είπε ο Μπολσονάρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Kakokaiρια
Χαλάει ο καιρός - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
Βαρομετρικό χαμηλό από τη Σύρτη φέρνει αλλαγή σκηνικού – Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαδοχικών κακοκαιριών έως τις αρχές του νέου έτους
Χαλάει ο καιρός - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
Κάμπινγκ στη Φοινικούντα
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
Η υπόθεση της Φοινικούντας εξακολουθεί να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της αγριότητας του εγκλήματος όσο και λόγω των σύνθετων σχέσεων...
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
aei_panepisthimia_aithousa_class_amfitheatro.jpg
Τι φοβούνται και τι διεκδικούν οι φοιτητές: Το μέλλον μέσα από τα μάτια τους
Κλιματική κρίση, διεθνής αστάθεια και οικονομική αβεβαιότητα στην κορυφή των προβληματισμών – Τι ζητούν από το πανεπιστήμιο
Τι φοβούνται και τι διεκδικούν οι φοιτητές: Το μέλλον μέσα από τα μάτια τους