Thumbnail
Νεαρός παρίστανε τον εκατομμυριούχο και έταζε εκατομμύρια για να μαγνητοσκοπηθεί δολοφονία

Μια Αμερικανίδα φέρεται να οργάνωσε τη δολοφονία μιας νέας που τη θεωρούσε την «καλύτερή της φίλη», διότι κάποιος με τον οποίο συνομιλούσε μέσω Διαδικτύου υποσχόταν πως θα την πλήρωνε εννιά εκατομμύρια δολάρια εάν διέπραττε το έγκλημα. Σύμφωνα με πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) που εξιχνίασαν την υπόθεση, η Ντενάλι Μπρέμερ, 18 ετών, που ζει στην Αλάσκα, στρατολογήθηκε για να δολοφονήσει τη νεαρή από τον Ντάριν Σιλμίλερ, 21 ετών. Ο νεαρός, που ζούσε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Ιντιάνα, είχε κατασκευάσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ένα ψεύτικο προφίλ εκατομμυριούχου και σύναψε με την Μπρέμερ σχέση μέσω Διαδικτύου.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι το ζευγάρι εξαπτόταν από την ιδέα να οργανώσει τον βιασμό και τη δολοφονία κάποιας στην Αλάσκα και ο Σιλμίλερ υποσχέθηκε να δώσει στην Μπρέμερ τουλάχιστον 9 εκατομμύρια δολάρια εάν διέπραττε το έγκλημα και του έστελνε μαγνητοσκοπημένο υλικό από την τέλεσή του. Η Μπρέμερ άρχισε να αναζητεί συνεργούς. Η μικρή ομάδα διάλεξε στόχο: τη Σίνθια Χόφμαν, 19 ετών, που έπασχε από νοητική υστέρηση. Κατά τον πατέρα της, η Σίνθια είχε διανοητική ηλικία δωδεκάχρονου κοριτσιού και θεωρούσε την Ντενάλι Μπρέμερ την «καλύτερή της φίλη».

Στις αρχές Ιουνίου, η Σίνθια Χόφμαν ακινητοποιήθηκε με κολλητική ταινία και δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στον σβέρκο, πριν το πτώμα της πεταχτεί σ' ένα ποτάμι βορειοανατολικά του Άνκορατζ, σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλάσκας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολή Κινηματογράφου στη Δράμα
Η Σχολή Κινηματογράφου του ΕΑΠ στη Δράμα: Από την ίδρυση στην προσωρινή μεταφορά εργαστηρίων στην Πάτρα
Η Σημασία της Σχολής Κινηματογράφου για τη Δράμα
Η Σχολή Κινηματογράφου του ΕΑΠ στη Δράμα: Από την ίδρυση στην προσωρινή μεταφορά εργαστηρίων στην Πάτρα
ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ
Απαγορευμένη χρωστική ουσία σε καραμέλες – Ο κίνδυνος του διοξειδίου του τιτανίου
Για τους καταναλωτές, η επιλογή τροφίμων με καθαρή σήμανση και χωρίς περιττά πρόσθετα παραμένει η πιο ασφαλής στρατηγική
Απαγορευμένη χρωστική ουσία σε καραμέλες – Ο κίνδυνος του διοξειδίου του τιτανίου