Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Είχαν ρίξει απορρυπαντικό στα τρόφιμα - Η Εκκλησία έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων - Που στρέφονται οι υποψίες

Με απορρυπαντικό είχαν μολυνθεί - σκόπιμα - τρόφιμα που προσφέρθηκαν σε παιδιά βρεφονηπιακού σταθμού στο Λεβερκούζεν, χωρίς ωστόσο τελικά να καταναλωθούν, καθώς η μυρωδιά ήταν έντονη και το πρόβλημα εντοπίστηκε άμεσα.

Για «θρασύτατη επιμόλυνση» τροφίμων τα οποία προορίζονταν για παιδιά ηλικίας 2-5 ετών έκανε λόγο η Εκκλησία του Λεβερκούζεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η οποία είναι χορηγός του συγκεκριμένου σταθμού, στον οποίο φιλοξενούνται καθημερινά 60 παιδιά.

Όταν εντοπίστηκε αρχικά το πρόβλημα, θεωρήθηκε ότι υπεύθυνος είναι ο προμηθευτής του φαγητού. Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου ωστόσο, η εκδοχή αυτή αποκλείστηκε και, όταν προέκυψε δεύτερο κρούσμα, το δείγμα ελέγχθηκε, για να εντοπιστούν ίχνη απορρυπαντικού, για το οποίο μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί σπρέι.

Η Εκκλησία έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα σε βάρος μιας γυναίκας, η οποία εργαζόταν στην κουζίνα του σταθμού, ήταν παρούσα και στα δύο περιστατικά και δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα, αν και είχε ειδοποιηθεί σχετικά, ενώ πλέον δεν εργάζεται στον παιδικό σταθμό. Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, οι έρευνες διεξάγονται προς κάθε κατεύθυνση και τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν περισσότερα δείγματα φαγητού και θα σταλούν για ανάλυση.

Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Bild, είναι άγνωστο πόσο σοβαρό πρόβλημα θα μπορούσε να προκαλέσει στα παιδιά η ενδεχόμενη κατανάλωση των επιμολυσμένων τροφίμων. Καθώς ο δράστης παραμένει άγνωστος, κάποιοι γονείς επέλεξαν να αναζητήσουν άλλον παιδικό σταθμό, εγκαταλείποντας τον συγκεκριμένο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ισρτ
Σοκ προκαλεί βίντεο με βασανισμούς των ακτιβιστών του Flotilla από ακροδεξιό υπουργό του Ισραήλ
Παγκόσμιος Στολίσκος Αλληλεγγύης: Σοκάρουν οι εικόνες με τους δεμένους ακτιβιστές και τους 19 Έλληνες
Σοκ προκαλεί βίντεο με βασανισμούς των ακτιβιστών του Flotilla από ακροδεξιό υπουργό του Ισραήλ
παπαιωαννου
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: «Η νέα Δημόσια Διοίκηση χρειάζεται δεξιότητες, ταχύτητα και αξιοκρατία»
Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ παρουσίασε τις αλλαγές στις προσλήψεις του Δημοσίου και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των διαδικασιών
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: «Η νέα Δημόσια Διοίκηση χρειάζεται δεξιότητες, ταχύτητα και αξιοκρατία»