Κόσμος 0

43 νεκροί από τη γρίπη σε Σερβία και Βοσνία

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Γρίπη

Σαράντα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης που βρίσκεται σε έξαρση από τις αρχές του τρέχοντος έτους στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, συνολικά 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης, ο οποίος, στην περιοχή της Μπάνια Λούκα εξελίχθηκε σε "επιθετικό", με αποτέλεσμα οι υγειονομικές αρχές να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαράγεβο, καταγράφηκε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα θανάτου από τον ιό της γρίπης. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 75 ετών, που άφησε την τελευταία του πνοή στην πανεπιστημιακή κλινική του Σαράγεβο. Είναι το πρώτο θύμα του ιού της γρίπης φέτος στο Σαράγεβο, ανακοίνωσε η πανεπιστημιακή κλινική.

Στο μεταξύ, εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης τη Σερβία, εκ των οποίων οι τρεις στην πόλη Νις. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, συνολικά 68.000 άτομα έσπευσαν στα νοσοκομεία της χώρας με συμπτώματα γρίπης και αναζητώντας ιατρική βοήθεια δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος