Εντός των επομένων ημερών θα υπογραφεί το πρωτόκολλο προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Αυτό δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Συγκεκριμένα, σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί με την Βόρεια Μακεδονία, ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής:
«Η ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου προσχώρησης θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες. Το πρωτόκολλο θα υπογραφεί από τους 29 Συμμάχους, πιθανότατα στο επίπεδο των πρεσβευτών στην έδρα του ΝΑΤΟ. Τα Σκόπια έχουν προσκληθεί να παρίστανται κατά την υπογραφή. Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης, τα Σκόπια μπορούν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ ως προσκεκλημένοι. Στη συνέχεια, η διαδικασία προσχώρησης μεταβαίνει στις πρωτεύουσες των 29 Συμμάχων, όπου το πρωτόκολλο θα επικυρωθεί σύμφωνα με τις εθνικές διαδικασίες. Το χρονοδιάγραμμα αυτής της διαδικασίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον χρόνο που απαιτείται για τις εθνικές διαδικασίες επικύρωσης στις πρωτεύουσες των Συμμάχων».
Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Επιστολή μαθητή: Σχολεία ανοικτά είπαμε;
ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening
ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΈΚΠΤΩΣΗ σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ