Thumbnail
Ο Μπολσονάρου υποστηρίζει ότι «οι καλοί» θα μπορούν να αποδίδουν δικαιοσύνη οι ίδιοι, σε μια χώρα όπου η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου την τετραετή θητεία του στην προεδρία της Βραζιλίας, ανήγγειλε το Σάββατο ότι σκοπεύει να υπογράψει διάταγμα που θα «εγγυάται» το δικαίωμα της οπλοφορίας στους πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο.

«Με διάταγμα, σχεδιάζουμε να εγγυηθούμε το δικαίωμα της οπλοφορίας στους πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο», ανέφερε σε μια ανάρτησή του στο Twitter ο ακροδεξιός εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας.

Μέχρι σήμερα, η νομοθεσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για τα όπλα είναι αυστηρή. Οι κάτοχοί τους οφείλουν να τα κρατούν στα σπίτια τους· απαγορεύεται η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους εξαιρουμένων μόνο εκείνων που τους το επιτρέπει η ιδιότητά τους (των αστυνομικών, των στρατιωτικών, καθώς και των στελεχών άλλων σωμάτων ασφαλείας).

Η χαλάρωση των όρων για την οπλοφορία ήταν μια από τις πιο εμβληματικές προεκλογικές υποσχέσεις που έκανε ο Μπολσονάρου, επιχειρηματολογώντας πως έτσι «οι καλοί» θα μπορούν να αποδίδουν δικαιοσύνη οι ίδιοι, σε μια χώρα όπου η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη.

Ο ακροδεξιός πολιτικός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του διατάγματος. Ήδη, το Κογκρέσο της Βραζιλίας συζητά μέτρα για να χαλαρώσουν οι όροι για την οπλοκατοχή.

Οι εταιρείες όπλων αναμένουν να είναι ανάμεσα στους κερδισμένους της προεδρίας του Μπολσονάρου. Η τιμή των μετοχών της Taurus Armas έχει καταγράψει άνοδο 88% εξαιτίας των προσδοκιών περί χαλάρωσης της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

oiele
Σοβαρές αιχμές από την ΟΙΕΛΕ για “σιδηροδρομικό αυταρχισμό” εν μέσω πολιτικών εξελίξεων
Καταγγέλλεται στοχευμένη ενέργεια εκφοβισμού – Συσχέτιση με την υπόθεση Τεμπών και την επιστροφή του στον συνδικαλισμό
Σοβαρές αιχμές από την ΟΙΕΛΕ για “σιδηροδρομικό αυταρχισμό” εν μέσω πολιτικών εξελίξεων
posdep_1.jpg
ΠΟΣΔΕΠ: «Απαράδεκτη η επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική. Δεν έχει θέση η βία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»
Καταδίκη από την ΠΟΣΔΕΠ που ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και την προστασία της ελευθερίας έκφρασης στα πανεπιστήμια
ΠΟΣΔΕΠ: «Απαράδεκτη η επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική. Δεν έχει θέση η βία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»
Εμμανουήλ Καραλής
Καραλής ξανά στον… αέρα – Πέρασε τα 6,01μ. στη Σανγκάη και φλερτάρει με την κορυφή
Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα, περνώντας τα 6,01μ. με την πρώτη προσπάθεια και «απειλεί» πλέον σταθερά τον Ντουπλάντις
Καραλής ξανά στον… αέρα – Πέρασε τα 6,01μ. στη Σανγκάη και φλερτάρει με την κορυφή