Thumbnail

Ένα δημοσίευμα το οποίο προκαλεί αποτροπιασμό, έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην σελίδα Edirne Haberleri και είναι πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, απεικονίζει μια ομάδα παράτυπων μεταναστών, γυμνών και με εμφανή τα σημάδια ξυλοδαρμού στο σώμα τους.

Ο συντάκτης ισχυρίζεται πως πρόκειται για μια ομάδα μεταναστών από την Υεμένη και την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με το άρθρο, Έλληνες αστυνομικοί στον Έβρο συνέλαβαν τους μετανάστες, τους έγδυσαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια χρησιμοποιώντας μέχρι και μπαταρίες, και λίγο αργότερα τους άφησαν να γυρίσουν πίσω με τα πόδια στην Αδριανούπολη.

Τους μετανάστες εντόπισαν κάτοικοι χωριού στην Αδριανούπολη, που τους μετέφεραν σε ένα καφενείο, και αφού τους έδωσαν ρούχα, τους παρείχαν νερό και φαγητό από τα σπίτια τους.

Αργότερα οι κάτοικοι παρέδωσαν τους μετανάστες στην Αστυνομία, ενώ ο συντάκτης επικαλείται τις μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών και των κατοίκων που τους εντόπισαν και τους περιέθαλψαν.

Άγνοια δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης για το συμβάν, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής Ελλήνων αστυνομικών στον Έβρο: "δεν θα πιστέψουμε τι λένε οι Τούρκοι, μπορούν να το διαχειρίζονται όπως θέλουν. Δεν γνωρίζουμε κάτι, και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν υιοθετούνται από τους Έλληνες Αστυνομικούς σε καμία περίπτωση".

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς δηλώνει ότι: "αποκλείεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο από αστυνομικούς στον Έβρο. Πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα. Δεν το γνωρίζω, αλλά λέω με σιγουριά ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης χαρακτηρίζει το περιστατικό "στημένο", επισημαίνοντας πως "Έλληνες αστυνομικοί ποτέ δεν τα κάνουν αυτά, το λέω κατηγορηματικά".

Πρόκειται για ένα πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό, που αφήνει σοβαρές αιχμές προς την Ελλάδα αλλά και αμφιβολίες για τον τρόπο που η Τουρκία διαχειρίζεται το μεταναστευτικό που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στον Έβρο.  

Η δημοσίευση της Edirne Haberleri στο Facebook:

Πηγή: e-evros.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χειμερινό σαλόνι
Τα 8 σημεία του σπιτιού όπου δεν πρέπει να βάζετε θερμαντικό σώμα
Εκτός από την απόδοση, βασικό κριτήριο είναι η ασφάλεια, καθώς ένα λάθος σημείο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης ή ακόμη και πυρκαγιάς.
Τα 8 σημεία του σπιτιού όπου δεν πρέπει να βάζετε θερμαντικό σώμα
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Τρεις δικαστικές αποφάσεις-«σταθμός» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους που καταδικάζουν τον ΕΦΚΑ!
Τρεις σημαντικές δικαστικές αποφάσεις ενισχύουν τα δικαιώματα των συνταξιούχων
Αλέξης Μητρόπουλος: Τρεις δικαστικές αποφάσεις-«σταθμός» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους που καταδικάζουν τον ΕΦΚΑ!