Παρέλαση από τυφώνες στον Ατλαντικό! Θα πλήξουν κατοικημένες περιοχές (Βίντεο)
Ο "Florence" ο "Isaac" και η "Helene"

Μετά από μια ήρεμη περίοδο τον Αύγουστο χωρίς την εκδήλωση τυφώνων λόγω των ψυχρών επιφανειακών υδάτων του Ατλαντικού Ωκεανού, την Τρίτη 11/09 αναπτύχθηκαν δύο τυφώνες και μία τροπική καταιγίδα. 

Σύμφωνα με το meteo.gr, ο τυφώνας Κατηγορίας 4 "Florence" κατευθύνεται προς τις ακτές των ΗΠΑ, τις οποίες θα πλήξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

Η τροπική καταιγίδα "Isaac" κινείται γρήγορα προς την Καραϊβική και αναμένεται να αναβαθμιστεί σε τυφώνα μέχρι το πρωί της Τετάρτης 12/09. 

Ο τυφώνας Κατηγορίας 2 "Helene" βρίσκεται δυτικά των Κανάριων Νήσων και αναμένεται να κινηθεί βόρεια χωρίς να απειλεί άμεσα κατοικημένες περιοχές.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει την πορεία που προβλέπεται να έχει ο τυφώνας "Florence" τις επόμενες μέρες, μέχρι την Κυριακή 16/09. Ο ισχυρός τυφώνας θα πλήξει τις ακτές των Αν. ΗΠΑ με θυελλώδεις ανέμους που θα ξεπερνούν τα 180 km/h, ραγδαίες βροχοπτώσεις και σημαντική άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Ήδη οι Αρχές έχουν αρχίσει την εκκένωση των παράκτιων περιοχών της Βόρειας Καρολίνας.

σχετικά άρθρα