Είναι γνωστές οι απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ για την υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων, φαινόμενα που, όπως θεωρεί, απλά δεν υπάρχουν. Κατά καιρούς μάλιστα έχει προβεί σε "επικές" δηλώσεις, όπως κατά την κακοκαιρία που έπληξε τον περασμένο χειμώνα τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Τότε ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε πει ότι αφού κάνει κρύο και χιονίζει δεν υπάρχει υπερθέρμανση!
Μια ομάδα που δραστηριοποιείται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βρήκε μάλλον τον πιο κατάλληλο τρόπο να απαντήσει στον Τραμπ. Λαξεύοντας την προτομή του σε παγετώνα που θα λειώσει! Κι όλα αυτά για να... "επιβεβαιώσει" τις δηλώσεις του ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι σκευωρία.
Η ομάδα ονομάζεται «Melting Ice», έχει έδρα την Φιλναδία και έχει ξεκινήσει καμπάνια για να συγκετρωθεί το ποσό των 500.000 δολαρίων, ώστε να γίνει εφικτή η ολοκλήρωση του πρότζεκτ Τράμπμορ (κατά το «όρος Ράσμορ», όπου ειναι λαξευμένες οι προτομές τεσσάρων Προέδρων των ΗΠΑ): μια ύψους 35 μέτρων προτομή του σημερινού Αμερικανού Προέδρου από πάγο, στην πλαγιά ενός παγετώνα.
"Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα, σήμερα". επισήμανε, σε ανακοίνωση Τύπου, ο πρόεδρος της «Melting Ice», Νίκολας Πριέτο. "Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σκέφτονται κατά πόσον είναι ένα πραγματικό ζήτημα. Θέλουμε να φτιάξουμε το μνημείο για όλους μας, ώστε να δούμε για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει η προτομή, πριν λιώσει. Συχνά, ο κόσμος πιστεύει μόνο σ' αυτό που βλέπει με τα μάτια του", τόνισε.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom