Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΗΠΑ - Κίνα

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή επιπρόσθετων εισαγωγικών δασμών ύψους έως και 25% σε 128 προϊόντα που εισάγονται στη χώρα από τις ΗΠΑ -κατεψυγμένο χοιρινό κρέας, κρασί, φρούτα, ξηρούς καρπούς διαφόρων ειδών...- σε αντίποινα για τους δασμούς 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο, με ένα δελτίο Τύπου του κινεζικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, οι δασμοί αυτοί συνδυαστικά θα έχουν κόστος ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων για αμερικανικές εταιρείες.

Ο κατάλογος των προϊόντων στα οποία επιβάλλονται οι νέοι δασμοί -το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή σήμερα- αντιστοιχεί σε εκείνον που είχε δημοσιοποιήσει το Πεκίνο την 23η Μαρτίου.

Η κινεζική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο μήνα ότι θα επέβαλε τους δασμούς αυτούς σε αντίποινα για την κίνηση της Ουάσινγκτον, εγείροντας φόβους περί ξεσπάσματος εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
Η κόντρα για το ακίνητο Ανδρουλάκη ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τις περιουσιακές δηλώσεις της ΝΔ
Η αντεπίθεση της Χαριλάου Τρικούπη και τα «καρφιά» για τα κεφάλαια υπουργών στο εξωτερικό
Η κόντρα για το ακίνητο Ανδρουλάκη ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τις περιουσιακές δηλώσεις της ΝΔ