Τζίνα Χάσπελ: Η νέα Διευθύντρια της CIA που διηύθυνε και... βασανισμούς κρατουμένων!
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν την καλεί να δώσει εξηγήσεις

Τζίνα Χάσπελ. Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που διορίζεται επικεφαλής της CIA, μετά την αποπομπή του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον από τον Τραμπ αι τον διορισμό του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας, Μάικ Πομπέο.

Η Τζίνα Χάσπελ όμως φαίνεται πως έχει "βαρύ" και αμαρτωλό ιστορικό, καθώς θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τη μορφή και το εύρος της εμπλοκής της στο πρόγραμμα βασανιστηρίων της CIA και να δεσμευτεί ότι δεν θα καταφύγει σε αυτές, δήλωσε σήμερα ο βετεράνος Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Τζον Μακέιν.

Ο Μακέιν, ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, είναι ένθερμος πολέμιος κάθε χρήσης βασανιστηρίων, τα οποία υπέστη όσο ήταν κρατούμενος στις φυλακές του Ανόι στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Τον περασμένο χρόνο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έγκρισης για την θέση του διευθυντή της CIA, ο Μάικ Πομπέο δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει τον νόμο που απαγορεύει τη χρήση βασανιστηρίων, υπογράμμισε ο Μακέιν.

«Ο Αμερικανικός λαός αξίζει τις ίδιες διαβεβαιώσεις από την Τζίνα Χασπέλ, η καριέρα της οποίας στην υπηρεσία έχει διασταυρωθεί επανειλημμένα με το πρόγραμμα ενισχυμένων τεχνικών ανάκρισης» σημείωσε ο γερουσιαστής από την Αριζόνα.

«Τα βασανιστήρια σε φυλακισμένους σε αμερικανικά κέντρα κράτησης πριν από δέκα χρόνια ήταν μια από τα σκοτεινότερα κεφάλαια της αμερικανικής ιστορίας», ανέφερε ο γερουσιαστής.

«Η κα Χάσπελ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την μορφή και το εύρος της εμπλοκής της στο πρόγραμμα ανακρίσεων της CIA κατά τη διαδικασία έγκρισης του διορισμού της», συμπλήρωσε.

Ο διορισμός της Χάσπελ θα πρέπει να εγκριθεί από την Γερουσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

best of network

σχετικά άρθρα