Thumbnail
Εκατοντάδες οι νεκροί από τις πολεμικές επιχειρήσεις του τελευταίου διαστήματος

Επίθεση από τους μαχητές της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης δέχθηκε κομβόι 300 και πλέον αμάχων που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την εμπόλεμη Ανατολική Γούτα στη Συρία, όπως καταγγέλει η Ρωσία και το καθεστώς Άσαντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ρωσικό στρατό, άνδρες των ενόπλων οργανώσεων επιτέθηκαν σε οικογένειες και άλλα άτομα που προσπαθούσαν να φθάσουν στον Διάδρομο Ανθρωπιστικής Βοήθειας που έχει στηθεί στην πόλη Ντούμα από τις κυβερνητικές και ρωσικές δυνάμεις. 

Το Russia Today τονίζει ότι οι άμαχοι βρίσκονταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο ελέγχου από όπου θα περνούσαν και όπου τους περίμεναν συγκενείς τους, καθώς και δημοσιογράφοι που κάλυπταν το συμβάν.

Από την επίθεση, τρία οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες από τα πυρά, χωρίς να γίνεται ακόμη γνωστό το αν υπήρξαν θύματα.

Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 900 άμαχοι, εκ των οποίων 188 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην Ανατολική Γούτα από τις 18 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση του συριακού στρατού εναντίον του προπυργίου της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νωρίτερα σήμερα επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην κοινότητα Ζαμάλκα. Συνολικά, σύμφωνα με την οργάνωση αυτή που εδρεύει στη Βρετανία, 905 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ανατολική Γούτα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

famellos
Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι την γενοκτονία στην Γάζα
Μέσα από ανάρτησή του, τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχη μπροστά στην κλιμάκωση της βίας
Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι την γενοκτονία στην Γάζα
μπεν
Ακραία πρόκληση από τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ: Κρέμασε αφίσα με την ισοπεδωμένη Γάζα για να τη βλέπουν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι (Βίντεο)
Προκλητικό βίντεο σε Ισραηλινή φυλακή - Κύμα αντιδράσεων από οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης
Ακραία πρόκληση από τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ: Κρέμασε αφίσα με την ισοπεδωμένη Γάζα για να τη βλέπουν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι (Βίντεο)
malama
Σφοδρές αντιδράσεις για τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τις νέες οργανικές θέσεις- Στη Βουλή το ζήτημα
Παραβίαση αξιοκρατίας στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών: Στη Βουλή το ζήτημα των νέων οργανικών θέσεων
Σφοδρές αντιδράσεις για τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τις νέες οργανικές θέσεις- Στη Βουλή το ζήτημα