Thumbnail
Μέσα στη δίνη του σεξουαλικού σκανδάλου που συγκλονίζει το Χόλιγουνθ

Τα 90α βραβεια Όσκαρ είναι γεγονός.  Πραγματοποιήθηκαν μάλιστα μέσα στη δίνη ενός σεξουαλικού σκανδάλου που συγκλονίζει το Χόλιγουντ χωρίς προηγούμενο αλλά και εν μέσω της Προεδρίας Τραμπ.

Με μεγάλη νικήτρια την ταινία η «Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ολοκληρώθηκε η φετινή βραδιά των Oscars. Το αριστούργημα του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο κατέκτησε τέσσερα Oscars από τα 13 που ήταν υποψήφιo, κάτι που το έφερε στη θέση των νικητών της βραδιάς, πάνω από την «Δουνκέρκη» με τρία και τις «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι» με δύο. Η «Μορφή του Νερού» κέρδισε το Oscar καλύτερης ταινίας, όπως και αυτά της σκηνοθεσίας, μουσικής και σκηνογραφίας.

Το Όσκαρ Σκηνοθεσίας στον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για το Σχήμα του Νερού

Το Όσκαρ Α' Ανδρικού στον Γκάρι Όλντμαν για το The Darkest Hour
Το Όσκαρ Α' Γυναικείου στη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Β' Ανδρικού στον Σαμ Ρόκγουελ και Β' Γυναικείου στην Άλισον Τζένι

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ήταν η νικήτρια της κατηγορίας Β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι», ενώ για τη ίδια ταινία ο Σαμ Ρόκγουελ κατέκτησε το αγαλματίδια για τον Β' ανδρικό ρόλο.

Ένα από τα μεγάλα φαβορί, η «Δουνκέρκη», κατέκτησε τρία Oscars, αυτά των ηχητικού μοντάζ, ηχητικού μιξάζ και μοντάζ.

Ο Γκάρι Όλντμαν κέρδισε επιτέλους Oscar Α' ανδρικού ρόλου για την ταινία «H πιο σκοτεινή ώρα».

Guillermo del Toro checked for himself... 'The Shape of Water' wins Best Picture! https://t.co/77FIqKiQdT #Oscars pic.twitter.com/3vGxtAM8z8

— ABC News (@ABC) March 5, 2018

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Σιωπή και θεσμική αδράνεια» της πλειοψηφίας του Συλλόγου ΔΕΠ
Στο στόχαστρο της «Συσπείρωσης» η καθυστέρηση της Γενικής Συνέλευσης και η απουσία θέσης για την απεργία της Πρωτομαγιάς
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Σιωπή και θεσμική αδράνεια» της πλειοψηφίας του Συλλόγου ΔΕΠ