Κόσμος 0

ΗΠΑ: Περισσότερες συλλήψεις για χρήση μαριχουάνας, παρά για εγκλήματα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι άνθρωποι που συλλαμβάνονται για χρήση μαριχουάνας στις ΗΠΑ είναι περισσότεροι από όσους συλλαμβάνονται συνολικά για όλα τα εγκλήματα, σύμφωνα με έρευνα των οργανώσεων American Civil Liberties Union και Human Rights Watch

Τουλάχιστον 137 χιλιάδες άτομα βρίσκονται καθημερινά φυλακισμένα με κατηγορίες για απλή κατοχή ναρκωτικών. Οι περισσότεροι δεν βρίσκονται στη φυλακή επειδή έχουν προηγουμένως καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα. Απλώς περιμένουν (για μήνες ή και χρόνια) την ημέρα της δίκης, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν την εγγύηση.

Κάθε 25 δευτερόλεπτα στις ΗΠΑ κάποιος συλλαμβάνεται για χρήση ναρκωτικών, όπως υπολογίζει η οργάνωση Human Rights Watch. Οι συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών είναι περισσότερες από εκείνες για οποιοδήποτε άλλο έγκλημα, σύμφωνα με στοιχεία του FBI, που αξιοποίησαν οι δύο οργανώσεις στην έρευνά τους. Οι συλλήψεις αυτές ξεπερνούν το 1,25 εκατομμύριο κάθε χρόνο.

Ο πόλεμος εναντίον των ναρκωτικών στις ΗΠΑ δεν έχει ως τώρα σημειώσει καμία επιτυχία, καθώς οι αριθμοί δεν δείχνουν μείωση της χρήσης. Και ενώ όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησής της μαριχουάνας, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ κηρύσσει πόλεμο εναντίον της.

Πηγή: infowar

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος