Thumbnail
Το νεογέννητο μωράκι αφέθηκε να πεθάνει από ίκτερο, καθώς «ο Θεός δεν κάνει λάθη».

Σύμφωνα διεθνή ΜΜΕ, η 30χρονη Rachel Joy Piland και ο 36χρονος σύζυγός της Joshua Barry Piland από το Μίσιγκαν, αρνήθηκαν την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με αποτέλεσμα η μόλις τριών ημερών Αμπιγκέιλ να νικηθείι από τον ίκτερο.

Η Αμπιγκέιλ γεννήθηκε στο σπίτι της οικογένειας, τον περασμένο Φεβρουάριο, με τη βοήθεια μίας μαίας και δύο νοσοκόμων, οι οποίες παρατήρησαν πως το μωρό ήταν απολύτως υγιές.

Όταν όμως, η μαία επέστρεψε να ελέγξει την υγεία του νεογέννητου, το μωρό είχε παρουσιάσει ίκτερο, κάτι που θεωρείται πολύ συνηθισμένο στα νεογέννητα.

Συνήθως δεν απαιτείται θεραπεία, ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις ο ίκτερος μπορεί να επιφέρει ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Η μαία προειδοποίησε τους γονείς ότι θα έπρεπε να μεταφέρουν το μωρό στο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατόν.

Ο αστυνομικός Peter Scaccia δήλωσε: «Η Rachel αρνήθηκε να λάβει οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια για την Άμπιγκέιλ, δηλώνοντας πως «ο Θεός δεν κάνει λάθη»».

Την επόμενη ημέρα το παιδί δεν έτρωγε σωστά και παρουσίασε αιμόπτηση. Η μητέρα τοποθέτησε το παιδί «δίπλα σε ένα παράθυρο, φορώντας του μόνο μια πάνα και χρησιμοποιούσε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά για να το κρατάει ζεστό», πρόσθεσε ο ντετέκτιβ.

Η κατάσταση του παιδιού επιδεινωνόταν συνεχώς. Η γιαγιά του θέλησε να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, η μητέρα δεν το επέτρεψε και την ίδια μέρα -την τρίτη μετά την γέννησή της- η Άμπιγκέιλ σταμάτησε να αναπνέει.

Ο αδερφός της μητέρας, που ζει στην Καλιφόρνια, ειδοποίησε την αστυνομία για το συμβάν. Όταν έφτασαν στο σπίτι βρήκαν το μωρό νεκρό και τρεις ανθρώπους να προσεύχονται. Οι γονείς είχαν καλέσει τρία ακόμη μέλη της ενορίας τους προκειμένου να προσευχηθούν για την ανάσταση του βρέφους.

Οι γονείς συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν ποινή έως και 15 χρόνια φυλάκισης. Αποφυλακίστηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου πληρώνοντας εγγύηση 75.000 δολαρίων.

Η υπόθεση τους εκδικάζεται στις 5 Οκτωβρίου. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ακρόπολη
Δεκάδες προσλήψεις και χωρίς πτυχίο σε Δήμους της Αττικής: Δείτε τις 152 θέσεις εργασίας
Οι διαθέσιμες θέσεις καλύπτουν ευρύ φάσμα ειδικοτήτων και προσόντων, προσφέροντας δυνατότητες απασχόλησης τόσο σε πτυχιούχους όσο και σε υποψήφιους...
Δεκάδες προσλήψεις και χωρίς πτυχίο σε Δήμους της Αττικής: Δείτε τις 152 θέσεις εργασίας
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει ότι αυτά δεν είναι ανεχτά» – Έναρξη μίνι ανασχηματισμού, αποκλεισμός πρόωρων εκλογών
Παύλος Μαρινάκης: Δεν προβλέπονται πρόωρες εκλογές — στόχος η τετραετία
Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει ότι αυτά δεν είναι ανεχτά» – Έναρξη μίνι ανασχηματισμού, αποκλεισμός πρόωρων εκλογών
rebithia
Ρεβίθια στη φριτέζα αέρος: Το τραγανό και υγιεινό σνακ που θα αγαπήσετε
Όταν η λιγούρα για κάτι αλμυρό και τραγανό χτυπάει την πόρτα, η εύκολη λύση δεν είναι απαραίτητα και ανθυγιεινή.
Ρεβίθια στη φριτέζα αέρος: Το τραγανό και υγιεινό σνακ που θα αγαπήσετε
vaseiseisagogis2.jpg
Πανελλαδικές 2025: Η κίνηση των βάσεων εισαγωγής, ανοδική ή καθοδική, προβλέπεται να είναι στην πλειονότητα τους της τάξεως των 100-200 μορίων
Πανελλαδικές 2025: Οριακές μεταβολές στις βάσεις εισαγωγής – Πού αναμένονται άνοδος και πτώση
Πανελλαδικές 2025: Η κίνηση των βάσεων εισαγωγής, ανοδική ή καθοδική, προβλέπεται να είναι στην πλειονότητα τους της τάξεως των 100-200 μορίων