Κόσμος 0

Οι γυναίκες στη Σ. Αραβία αποκτούν το δικαίωμα να οδηγούν

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σαουδική Αραβία

Μια «ιστορική» απόφαση ανακοινώθηκε χθες στη Σαουδική Αραβία: η μοναδική χώρα του κόσμου η οποία απαγόρευε ακόμα στις γυναίκες να οδηγούν θα τους δώσει εντέλει τη δυνατότητα να πάρουν το τιμόνι στα χέρια τους το 2018, ορίζει βασιλικό διάταγμα που έδωσε στη δημοσιότητα το παλάτι.

Ο βασιλιάς Σαλμάν διέταξε να εκδίδονται άδειες οδήγησης και για τις γυναίκες, κατά το κείμενο που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA. 

Το μέτρο, που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα πολλών γυναικών στο βασίλειο, αρκετές από τις οποίες είχαν φυλακιστεί διότι αψήφησαν την απαγόρευση, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο του 2018 στο υπερσυντηρητικό βασίλειο του Κόλπου.

«Βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ, νιώθω τόσο μεγάλη χαρά», δήλωσε μια 30χρονη τραπεζοϋπάλληλος, η Χάγια Ρακιάν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Ριάντ.

«Δεν θα περίμενα ποτέ μια τέτοια απόφαση πριν (περάσουν ακόμη) δέκα ή είκοσι χρόνια», πρόσθεσε η ίδια.

Πολλές γυναίκες που ανήκουν στην ελίτ στη Σαουδικής Αραβίας μπορούσαν κάλλιστα να οδηγούν στο Λονδίνο ή στο Ντουμπάι, αλλά όχι στο Ριάντ, όπου αν παραβίαζαν την απαγόρευση συλλαμβάνονταν.

ΑΠΕ ΜΠΕ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος