Thumbnail
Ακόμη προσπαθεί να συνέλθει το Τέξας μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ που άφησε πίσω της τουλάχιστον 44 νεκρούς σύμφωνα με τις αρχές σε έξι κομητείες και ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων

Επίσης, τουλάχιστον 19 άνθρωποι αγνοούνται.

Συνολικά είχε ζητηθεί σε περίπου 779.000 κατοίκους του Τέξας να εκκενώσουν τις οικίες τους, ενώ ακόμη 980.000 έφυγαν αυτοβούλως μπροστά στον κίνδυνο πλημμύρας από τους υπερχειλισμένους ποταμούς και τις δεξαμενές, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. 

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια της νύχτας 18 άτομα διασώθηκαν σύμφωνα με τον δήμαρχο του Χιούστον, Σιλβέστερ Τέρνερ. 

Η διακοπή της υδροδότησης και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τις πλημμύρες είναι τα κύριαπροβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι περισσότεροι κάτοικοι του Τέξας.

Σε αυτά προστίθεται και ο φόβος χημικής μόλυνσης μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο χημικών της Arkema, από το οποίο εκλύθηκε «εξαιρετικά επικίνδυνος καπνός», όπως προειδοποίησε ο διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (Fema) Μπροκ Λονγκ. Οι αρχές γνώριζαν εδώ και ημέρες ότι υπήρχε κίνδυνος γι αυτό είχαν αποκλείσει την περιοχή σε ακτίνα περίπου 3 χιλιομέτρων.

Ο Χάρβεϊ ήταν ο πιο ισχυρός κυκλώνας που έχει πλήξει την Πολιτεία αυτή των ΗΠΑ εδώ και 50 χρόνια. Η καταστροφική του πορεία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και έκτοτε έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, καθώς κατευθύνεται προς το εσωτερικό της χώρας.

Βάσει εκτιμήσεων της αμερικανικής προεδρίας, ο Χάρβεϊ έπληξε συνολικά περίπου 100.000 κατοικίες σε διάφορες πόλεις του Τέξας. Τις περιοχές του Χιούστον και του Λέικ Τσαρλς, στη Λουιζιάνα θα επισκεφτεί αύριο Σάββατο, ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει ένα εκατ. δολάρια (840.000 ευρώ) από τα προσωπικά του κεφάλαια για την ανακούφιση των πληγέντων ενώ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, μέσω του ιδρύματός του, προσέφερε επίσης 1 εκατ. δολάρια για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο Χάρβεϊ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες: Ο μύθος των «εύκολων» θεμάτων και η σκληρή αλήθεια των μαθημάτων-καρμανιόλα
Με έναν τρόπο σχεδόν τεχνικό, η δυσκολία ρυθμίζεται ώστε να παράγεται μια συγκεκριμένη εικόνα: λίγοι άριστοι, αρκετοί μέτριοι και πολλοί που μένουν...
Πανελλήνιες: Ο μύθος των «εύκολων» θεμάτων και η σκληρή αλήθεια των μαθημάτων-καρμανιόλα
mitera-paidia-oikogeneia.jpg
Συντάξεις μητέρων ανηλίκων: Πότε «κλειδώνει» η έξοδος και πότε οδηγεί στα 67
Οι κρίσιμες ημερομηνίες, οι 5.500 ημέρες ασφάλισης και τα συχνά λάθη που στερούν τα ευνοϊκά όρια συνταξιοδότησης
Συντάξεις μητέρων ανηλίκων: Πότε «κλειδώνει» η έξοδος και πότε οδηγεί στα 67