Thumbnail
Μακελειό στη συναυλία του αμερικανικού συγκροτήματος Allah Las στο κλαμπ Maasilo στο Ρότερνταμ σχεδίαζε ο 22χρονος που συνελήφθη στην επαρχία Μπραμπάν της νότιας Ολλανδίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ρότερνταμ, Φρανκ Πάουβ, ο νεαρός Ολλανδός υπήκοος «συμμετείχε στην προετοιμασία ενός τρομοκρατικού χτυπήματος», ενώ είχε εξαπολύσει απειλές για επίθεση. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι του και ανέκρινε τον νεαρό μετά από σήμα της ισπανικής αστυνομίας. «Θεωρούμε ότι με τη σύλληψή του έχει περάσει ο κίνδυνος», τόνισε ο Πάουβ.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι είχε λάβει «συγκεκριμένες πληροφορίες» ότι θα εκδηλωνόταν τη συγκεκριμένη μέρα στο συγκεκριμένο χώρο επίθεση εναντίον του αμερικανικού συγκροτήματος.

Στο μεταξύ ο Ισπανός οδηγός ενός φορτηγού με φιάλες υγραερίου που είχε συλληφθεί νωρίτερα αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν από την έρευνα στο διαμέρισμά του δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τον συνδέουν με την σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ η αστυνομία. Ο Ισπανός, ένας τεχνικός συντήρησης, εξήγησε ότι χρειαζόταν τις φιάλες για τη δουλειά του, ενώ και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της πατρίδας του είπε ότι δεν προκύπτει διασύνδεσή του με τον τρομοκρατικό πυρήνα που χτύπησε στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ροκ συγκρότημα Allah Las μπαίνει στο στόχαστρο φανατικών. Τον περασμένο χρόνο ακυρώθηκε συναυλία τους στην Τουρκία, αφού οι διοργανωτές φοβήθηκαν για την ασφάλεια του κοινού και των μελών του συγκροτήματος από το Λος Άντζελες.

Το όνομα του γκρουπ έχει προκαλέσει την οργή πολλών μουσουλμάνων ανά την υφήλιο. Ο τραγουδιστής Miles Michaud διευκρίνισε ότι απλά επέλεξαν ένα όνομα που να ακούγεται «ιερό» κι ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να προσβάλουν το Ισλάμ.

Πάντως οι Allah-Las επιθυμούν να επαναπρογραμματίσουν τη συναυλία στο Ρότερνταμ που ακυρώθηκε λόγω της τρομοκρατικής απειλής.

«Αναζητούμε μια νέα ημερομηνία για να πραγματοποιήσουμε τη συναυλία και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις μπορέσουμε», ανέφερε το συγκρότημα σε ανακοίνωσή του από τη Βαρσοβία, όπου πραγματοποίησε συναυλία χθες Πέμπτη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xilodarmos
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 17χρονη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από επίθεση από συμμαθήτριές της
Δύο ανήλικες την χτυπούσαν και άλλες δύο βιντεοσκοπούσαν την επίθεση
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 17χρονη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από επίθεση από συμμαθήτριές της
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης για το δυστύχημα στη Ρουμανία: «Βαθιά συγκλονισμένος για τον χαμό 7 οπαδών του ΠΑΟΚ»
Μητσοτάκης: Βαθιά συγκλονισμένος πληροφορήθηκα το δυστύχημα με τους 7 οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία
Μητσοτάκης για το δυστύχημα στη Ρουμανία: «Βαθιά συγκλονισμένος για τον χαμό 7 οπαδών του ΠΑΟΚ»
Μαθητές δίνουν πανελλήνιες, κάθονται σε θρανία και τους μιλάει δασκάλα
Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για την Υγεία του Εγκεφάλου Brain Health School Challenge – Ελλάδα 2025–2026
Πώς μαθαίνει ο εγκέφαλός μας; Τι τον κουράζει, τι τον ενισχύει και τι τον κάνει να ανθίζει;
Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για την Υγεία του Εγκεφάλου Brain Health School Challenge – Ελλάδα 2025–2026
Επίσκεψη Σοφίας Ζαχαράκη και Παύλου Μαρινάκη στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα
Σοφία Ζαχαράκη: «Θέλουμε οι μαθητές να θωρακίζονται απέναντι στην παραπληροφόρηση»
Επίσκεψη Σοφίας Ζαχαράκη και Παύλου Μαρινάκη στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα για το πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα «Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»
Σοφία Ζαχαράκη: «Θέλουμε οι μαθητές να θωρακίζονται απέναντι στην παραπληροφόρηση»