Μεταξύ άλλων, σχολιάζει πως υποχρέωση όλων είναι να μην επιτρέψουμε να χαθούν οι θυσίες και να μην ξαναζήσει η Κύπρος, άλλον πόλεμο.
Γράφει ο Κύπριος Πρόεδρος:
«Χρωστάμε πολλά σε πολλούς.
Σε αυτούς που πολέμησαν και χάσαμε αλλά και σε αυτούς που πολέμησαν και είναι δίπλα μας φέροντας την αναπηρία και τις ουλές του πολέμου ως σημάδια πόνου και περηφάνιας. Στους αγνοούμενους και τους πρόσφυγες μας. Στους έντιμους πολίτες του τόπου μας που πλήρωσαν και πληρώνουν την εισβολή.
Είναι η δική μας υπόσχεση πως η θυσία τους, ο πόνος τους, δεν θα παν χαμένα, αλλά θα αποτελούν το φάρο που θα μας καθοδηγεί σε όλες μας τις πράξεις για το καλό της πατρίδας.
Αποτελεί προτεραιότητα μας να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά σε αυτό τον τόπο να υπάρξει πόλεμος.
Αυτή είναι και η βαθύτερη έννοια της προσπάθειας που συνεχίζουμε να καταβάλλουμε προς επίλυση του Κυπριακού.
Χρωστάμε στην πατρίδα αυτόν τον αγώνα για ειρήνη και ευημερία».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος
Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα
Alfavita Newsroom