Thumbnail
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας διέταξε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην Μπραζίλια, για την προστασία δημόσιων κτιρίων, καθώς συγκρούσεις ξέσπασαν κατά την διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται εναντίον του προέδρου Μισέλ Τέμερ.

«Ομοσπονδιακά στρατεύματα βρίσκονται εδώ, στο παλάτι Ιταμαράτι (όπου βρίσκεται η έδρα του υπουργείου Εξωτερικών) και στρατιώτες καταφθάνουν για να διασφαλίσουν την προστασία κυβερνητικών κτιρίων», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ραούλ Γιούνγκμαν.

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι συγκεντρώθηκαν στην Μπραζίλια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών φορέων και πολιτικών οργανώσεων, προκειμένου να διαδηλώσουν απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τέμερ, που κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Ο υπουργός Άμυνας  σε τηλεοπτικό του μήνυμα απέδωσε την ανάπτυξη του στρατού απέναντι στους διαδηλωτές, στην προσπάθεια του προέδρου Τέμερ να αποκαταστήσει την τάξη στην πρωτεύουσα της χώρας, καθώς το Υπουργείο Γεωργίας και  άλλα κυβερνητικά κτίρια  πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.  

Η  εμπλοκή, ωστόσο,  των ενόπλων δυνάμεων ξύπνησε μνήμες από τη δικτατορία στη χώρα, ενώ ο  Jairo Nicolau, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, δήλωσε ότι η κίνηση για να καλέσετε τις ένοπλες δυνάμεις ήταν ένα "λάθος".

"Είναι ένα κακό σημάδι αυτή τη στιγμή. Θα μπορούσε να σημάνει αδυναμία από την κυβέρνηση ", δήλωσε ο κ. Nicolau. «Είμαστε σε μια στιγμή ανασφάλειας και κάθε πράξη αυτού του τύπου δημιουργεί περισσότερη ανασφάλεια. Είχαμε πολύ χειρότερες διαδηλώσεις από αυτό που ελέγχονταν από την αστυνομία. "

Οι αντιδράσεις αυξάνονται στη Βραζιλία λόγω ενός σκανδάλου  διαφθοράς στο οποίο μια ηχογραφημένη συζήτηση του προέδρου, αποδεικνύει την εμπλοκή της κυβέρνησής του. 

Η αποκάλυψη της προηγούμενης εβδομάδας από την ηχογράφηση προκάλεσε μια βουτιά στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Βραζιλίας και ξεσήκωσε τον κόσμο που ζητά την παραίτησή του. Εκτός από τις διαμαρτυρίες στη Μπραζίλια, οι αστυνομικοί στο Ρίο ντε Τζανέιρο δέχτηκαν επίθεση από διαδηλωτές που εξασκούν σφεντόνες στο κέντρο της πόλης, δήλωσαν αξιωματούχο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa_taksi
Σέρρες: Ανήλικη μαθήτρια καταγγέλλει καθηγητή για παρενόχληση – Συνελήφθη 62χρονος
Ο 62χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να κάλεσε τη μαθήτρια σε άδεια τάξη, όπου και επιτέθηκε σε βάρος της
Σέρρες: Ανήλικη μαθήτρια καταγγέλλει καθηγητή για παρενόχληση – Συνελήφθη 62χρονος
Αγροτικά μπλόκα
Κλιμακώνουν τα μπλόκα οι αγρότες, διευκολύνσεις στις μετακινήσεις ενόψει εορτών
Με τρακτέρ στους δρόμους και στοχευμένους αποκλεισμούς οι αγρότες, αλλά με ανοιχτά διόδια και διευκολύνσεις για τους ταξιδιώτες τις ημέρες των...
Κλιμακώνουν τα μπλόκα οι αγρότες, διευκολύνσεις στις μετακινήσεις ενόψει εορτών
πατινια
Σοβαρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής εμβόλισε πατίνι και επιτέθηκε στον οδηγό του
Στο νοσοκομείο ο 28χρονος, κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη ο οδηγός της μηχανής.
Σοβαρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής εμβόλισε πατίνι και επιτέθηκε στον οδηγό του