Thumbnail
Ανακοίνωση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των ελληνικών πρεσβειών σε Παρίσι και Βερολίνο

Πληθαίνουν τα κρούσματα απάτης με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες. Μετά την περίπτωση εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων από τον κλάδο του ελαιόλαδου στη γαλλική αγορά, γεγονός το οποίο επισημάνθηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της πρεσβείας μας στο Παρίσι και το γραφείο Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Γερμανία επισημαίνει ότι οι Έλληνες εξαγωγείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή των συνεργατών τους στη γερμανική αγορά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο: «Με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν απόπειρες εξαπάτησης ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, ως διαπιστώνεται από την αύξηση των συναφών αιτημάτων συνδρομής του γραφείου μας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την ιδιαίτερη προσοχή στις ελληνικές επιχειρήσεις κατά τις συναλλαγές τους με γερμανικές επιχειρήσεις και διεθνείς εταιρείες, οι οποίες φέρονται να διαθέτουν υποκαταστήματα ή αποθήκες στη Γερμανία».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συμβουλεύουν του εξαγωγείς πριν την οριστικοποίηση οποιασδήποτε παραγγελίας με επιχείρηση, με την οποία δεν έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, να συμβουλεύονται το επιχειρηματικό προφίλ της εταιρείας, ιδιαίτερα όταν οι συναλλαγές γίνονται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα προϊόντα που προσφέρονται να μην συγκαταλέγονται σε αυτά που φέρεται να εμπορεύεται η επιχείρηση, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της.

Μάλιστα όπως αναφέρεται σχετικά, έχει επανειλημμένως παρατηρηθεί οι δράστες -γερμανικές και διεθνείς εταιρείες- δίνοντας συχνά ως στοιχεία επικοινωνίας ιδιωτικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, κινητά τηλεφωνά, ανύπαρκτες διευθύνσεις εγκαταστάσεων και αποθηκών, να προσελκύουν ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις μέσω ηλεκτρονικής μόνο αλληλογραφίας προσφέροντας δήθεν δελεαστικές τιμές και αποσπώντας ταυτόχρονα σημαντικές προκαταβολές.

Ως ένδειξη απάτης θα πρέπει να θεωρείται η ελλιπής παροχή στοιχείων για την επιχείρηση αλλά και η διαφορετική διεύθυνση παράδοσης των προϊόντων.

Για το σκοπό αυτό το γραφείο Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων στης ελληνικής πρεσβείας στη Γερμανία προτείνει οι ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες σκοπεύουν να συνάψουν συνεργασία με γερμανικές εταιρείες να ζητούν τον αριθμό εγγραφής της εταιρείας στο Ομοσπονδιακό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΗΡΒ) καθώς και τον αριθμό φορολογικού μητρώου της επιχείρησης (που δεν συγκεντρώνουν ακριβή στοιχεία ταυτοποίησης να επικοινωνούν με τα γραφεία ΟΕΥ Βερολίνου, Μονάχου και Ντίσελντορφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iphone
Ασφαλίστε τα δεδομένα σας: Πρώτες κινήσεις μετά από κλοπή κινητού
Πως να δράσετε άμεσα και μεθοδικά, ώστε να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να μειώσετε τον κίνδυνο περαιτέρω ζημίας.
Ασφαλίστε τα δεδομένα σας: Πρώτες κινήσεις μετά από κλοπή κινητού
wifi-routers.jpg
Αργό Internet; Ίσως φταίει ένας ανεπιθύμητος «επισκέπτης» στο δίκτυό σας
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου γείτονες ή ακόμα και άγνωστοι συνδέονται χωρίς άδεια στο WiFi μας, επιβραδύνοντας τη σύνδεση και θέτοντας σε...
Αργό Internet; Ίσως φταίει ένας ανεπιθύμητος «επισκέπτης» στο δίκτυό σας