Πρωτοφανής χαρακτηρίζει η Europol τη ευρείας κλίμακας κυβερνοεπίθεση σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ ανακοίνωσε ότι θα απιτηθεί διεθνής έρευνα προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι.
"Η ευρωπαϊκή υπηρεσία για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο (EC3) συνεργάζεται με τις μονάδες του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο από τις πληγείσες χώρες", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε κακόβουλο λογισμικό με την ονομασία "Wanna Decryptor 2.0", το οποίο κρυπτογραφεί τα δεδομένα των υπολογιστών, εμποδίζοντας την πρόσβαση έως ότου το θύμα καταβάλει «λύτρα» σε bitcoin για να λάβει το κλειδί αποκρυπτογράφησης.
Από την κυβερνοεπίθεση επλήγησαν 75.000 υπολογιστές σε 99 χώρες. Νοσοκομεία, εθνικά συστήματα Υγείας, σχολεία, Πανεπιστήμια και ιδιωτικές εταιρείες έπεσαν "θύματα" της κυβερνοεπίθεσης.
Ακόμη η απειλή δεν έχει εξαλειφθεί σύμφωνα με ειδικούς
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Οδήγηση τέλος για ηλικιωμένους: Ποιοι χάνουν το δίπλωμα στα 65 και ποιοι στα 67
Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: - Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ