Thumbnail

Σε πάνω από 21 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την βομβιστική επίθεση σε κοπτική εκκλησία της πόλης Τάντα, 120 χλμ. βόρεια του Καΐρου, στο Δέλτα του Νείλου. 50 ακόμη άτομα τραυματίστηκαν.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Nile news, ο κυβερνήτης της Γκαρμπίγια στρατηγός Άχμαντ Ντέιφ επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην εκκλησία. Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή όπου βρίσκεται εκκλησία για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δεν είναι ακόμη γνωστό «αν είχε τοποθετηθεί βομβα στο εσωτερικό της εκκλησίας ή αν κάποιος ανατινάχθηκε»,
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.

Η επίθεση σημειώθηκε σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 στην εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου), τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, και τρεις εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, σύμφωνα με την Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, βομβιστική επίθεση στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό 49, ανάμεσα στα θύματα ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά. ‘Ηταν η πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον της χριστιανικής μειονότητας της Αιγύπτου εδώ και χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
«Μπλόκο» του ΝΣΚ στις παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα μέλη ΔΕΠ
Η γνωμοδότηση που θωρακίζει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων - Γιατί ο Υπουργός Παιδείας δεν μπορεί να ακυρώνει τις αποφάσεις των Πρυτάνεων
«Μπλόκο» του ΝΣΚ στις παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα μέλη ΔΕΠ
Η κόρη του Κώστα Μπακογιάννη
Η κόρη του Κώστα Μπακογιάννη αφήνει τις Πανελλαδικές για σπουδές στο εξωτερικό
Η Δανάη- Θεοδώρα Μπακογιάννη σπάει τα κοντέρ στον στίβο και ετοιμάζει βαλίτσες για τα ξένα πανεπιστήμια
Η κόρη του Κώστα Μπακογιάννη αφήνει τις Πανελλαδικές για σπουδές στο εξωτερικό