Thumbnail
Κατά 54 δισεκατομμύρια δολάρια ή 9% θέλει η κυβέρνηση να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες και ταυτόχρονα να μειώσει την βοήθεια σε άλλες χώρες, ανέφερε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή σε όλες τις υπηρεσίες, εκτός από εκείνες που σχετίζονται με την ασφάλεια, θα μειωθεί ο προϋπολογισμός ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει μια «σημαντική μείωση» στη διεθνή βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ. Τα προηγούμενα χρόνια, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, επωφελούμενος από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, είχε σημαντικά μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες. Σήμερα ανέρχονται στο 3,3% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου στα 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως στόχος του είναι να δημιουργήσει τον «μεγαλύτερο, αποτελεσματικό και ισχυρότερο στρατό» στην ιστορία. «Ελπίζω να μη χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσουμε ποτέ», είπε και πρόσθεσε: «Αλλά κανείς δεν θα πρέπει μας προκαλεί. Κανείς». «Πιστεύουμε στην ειρήνη δια της ισχύος. Και αυτό θα αποκτήσουμε. Αυτό περιλαμβάνεται στην υπόσχεσή μου να αποκαταστήσω την ασφάλεια για τους Αμερικανούς», τόνισε, προκαλώντας ανησυχία σε όλο τον κόσμο.

«Θα ζητήσουμε έναν τεράστιο προϋπολογισμό για τον πολυαγαπημένο μας στρατό. Και θα βελτιώσουμε σημαντικά τον στρατό μας. Όλο τον στρατό μας. Στην επίθεση και στην άμυνα. Όλο. Μεγαλύτερο, αποτελεσματικότερο και ισχυρότερο από ποτέ», ανέφερε. «Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση της ισχύος του στρατού στην ιστορία της Αμερικής. Κανείς δε θα τολμήσει να το αμφισβητήσει (...) γιατί έχουμε αποδυναμωθεί πάρα, πάρα πολύ από τις αυτόματες δημοσιονομικές περικοπές», τόνισε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντουντουκα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στη Δυτική Θεσσαλονίκη την ημέρα του Αγιασμού κατά της υποχρηματοδότησης και των αυθαίρετων τοποθετήσεων
Οι Σύλλογοι επισημαίνουν ότι οι αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης αμφισβητούν τη διαφάνεια, την ισονομία και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών,...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στη Δυτική Θεσσαλονίκη την ημέρα του Αγιασμού κατά της υποχρηματοδότησης και των αυθαίρετων τοποθετήσεων
stilo_1.jpg
Χάος στις υπηρεσιακές μεταβολές: Εκπαιδευτικοί «θύματα» διοικητικών λαθών και αδικιών
Αδικίες, αδιαφάνεια και αυθαιρεσίες πλήττουν εκπαιδευτικούς – Η Δ.Ο.Ε. ζητά άμεσες διορθώσεις στις υπηρεσιακές μεταβολές
Χάος στις υπηρεσιακές μεταβολές: Εκπαιδευτικοί «θύματα» διοικητικών λαθών και αδικιών