Thumbnail
Τι δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Ενίσχυση της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω των θέσεων του Ντόναλντ Τραμπ υπέρ του προστατευτισμού έναντι της Ε.Ε, «βλέπει» ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, σύμφωνα με σημερινές του δηλώσεις.

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να συσφίγξουν γρήγορα τις τάξεις τους», επειδή «μόνο η ένωση των Ευρωπαίων μπορεί να μας σώσει από την παρακμή», δήλωσε ο Μοσκοβισί, επικαλούμενος την ευκαιρία που αποτελεί κατά τη γνώμη του η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στη Βαλέτα.

«Ο Τραμπ μπορεί να είναι μια ευκαιρία για την Ευρώπη, η ευκαιρία μιας αναπήδησης, η ευκαιρία της ένωσης, αυτή της τόνωσης. Αυτό το νέο δεδομένο είναι φορέας ευκαιριών» για τους Ευρωπαίους, υποστήριξε ο Γάλλος.

«Ο "Τραμπισμός" μας υποχρεώνει να ενωθούμε περισσότερο», πρόσθεσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν απερίφραστα το πρόσφατο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, που απαγορεύει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών επτά χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό και όλων των προσφύγων.

Στο σημείο αυτό, «δεν μπορώ παρά να συμμεριστώ τις πεποιθήσεις της Άνγκελα Μέρκελ», της Γερμανίδας καγκελαρίου, δήλωσε ο Μοσκοβισί. «Δεν μπορούμε να εφαρμόζουμε διακρίσεις στους πολίτες του κόσμου ανάλογα με τη θρησκεία τους, να στιγματίζουμε μια θρησκεία επειδή υπήρξε αυτή ή ή άλλη απειλή, και ο αντιμουσουλμανικός χαρακτήρας του διατάγματος αυτού δεν είναι αποδεκτός», επισήμανε.

«Αυτή η Αμερική δεν είναι σύμφωνη με τις αξίες που μας είναι κοινές, με αυτές που έκαναν το μεγαλείο αυτής της χώρας (των ΗΠΑ). Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε σ' αυτήν τον εαυτό μας», τόνισε ο Μοσκοβισί.

«Ο ρόλος της Ευρώπης είναι να οικοδομεί ανθρώπινες γέφυρες», να «διαφυλάσσει το ευρωπαϊκό μοντέλο το οποίο θεμελιώνεται στις μεσαίες τάξεις», να «μην απαρνηθεί τον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε ο γάλλος επίτροπος. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-thrania_0_19.jpg
Σχολεία: Νέα αργία καθιερώνεται η 11η Νοεμβρίου με προεδρικό διάταγμα
Με προεδρικό διάταγμα που φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, θεσπίζεται επίσημα νέα τοπική αργία
Σχολεία: Νέα αργία καθιερώνεται η 11η Νοεμβρίου με προεδρικό διάταγμα
Μαρία Ευθυμίου
Μαρία Ευθυμίου (Ιστορικός): Αυτή είναι η ιστορία του Ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα
Ένα μεγάλο ταξίδι γνώσεων για τις τομές και τα φαινόμενα που διαμόρφωσαν την πορεία του Ελληνισμού από τα μυκηναϊκά χρόνια έως τις μέρες μας.
Μαρία Ευθυμίου (Ιστορικός): Αυτή είναι η ιστορία του Ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα