Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο εκτίμησε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα δικά της τείχη, δεν είναι σε θέση να επικρίνει το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Η Ευρώπη «δεν είναι σε καλή θέση για να εκφράσει την άποψή της για τις επιλογές άλλων. Αυτό που θέλουμε να ξεχάσουμε είναι ότι και στην Ευρώπη έχουμε υψώσει τείχη», δήλωσε ο Αλφάνο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Corriere della Sera.
Αντίθετα, η Ιταλία «πρωταθλήτρια κόσμου στις διασώσεις στη Μεσόγειο» και στην υποδοχή προσφύγων, μπορεί να εκμεταλλευτεί την εμπειρία της για να διαβεβαιώσει τον κόσμο ότι «η ασφάλεια και η αλληλεγγύη μπορούν να συνυπάρξουν», τόνισε.
«Το όραμά μας είναι διαφορετικό (από αυτό του Τραμπ) και μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι κερδίζει σε ό,τι αφορά την ασφάλεια: δεν συγχέουμε την τρομοκρατία με τη μετανάστευση και δίνουμε προσοχή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις», εξήγησε ο Ιταλός υπουργός.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ