Thumbnail
Δικαιοσύνη εναντίον Τραμπ

Το διάταγμα Τραμπ για απέλαση, κράτηση και απαγόρευση εισόδου προσφύγων, αλλά και πολιτών από επτά μουσουμανικές χώρες (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη) έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως.

Αυτή τη φορά όμως ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκει απέναντί του και τη Δικαιοσύνη! Κι αυτό διότι μία ομοσπονδιακή ικαστής στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης εξέδωσε κατεπείγουσα εντολή, με την οποία αναστέλλεται προσωρινά η δυνατότητα των αρχών των ΗΠΑ να απελαύνουν από τη χώρα ανθρώπους που έχουν φθάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες.

Η Αν Ντόνελι, Πρόεδρος του Περιφερειακού Δικαστηρίου της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης, απαγορεύει στην κυβέρνηση να απευλαύνει όσους αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση και «παγιδεύθηκαν» στα αεροδρόμια των ΗΠΑ. Η ίδια όμως δεν κατάφερε να επιτρέψει την είσοδο των ανθρώπων αυτών στη χώρα ή να εκφέρει μία ευρύτερη κρίση περί της αντισυνταγματικότητας του διατάγματος Τραμπ.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τα πνεύματα, ο Λευκός Οίκος τροποποίσε το αρχικό σχέδιό του κάνοντας γνωστό πως οι κάτοχοι της «πράσινης κάρτας» θα γίνονται δεκτοί, θα πρέπει όμως  να υποβληθούν σε επιπρόσθετους ελέγχους πριν μπορέσουν να εισέλθουν ξανά στη χώρα. 

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε πως οι απαγορεύσεις του διατάγματος Τραμπ αφορούν και τους κατόχους πράσινης κάρτας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
αυτοκίνητο
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική
Τρίμηνη απαγόρευση έκδοσης και ανανέωσης συμβολαίων από 1η Ιουλίου – Τι σημαίνει για τους ασφαλισμένους στην Ελλάδα
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική