Thumbnail
Σύμφωνα με αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien o Φρανσουά Ολάντ στοχεύει στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά την λήξη της θητείας του στο Ελιζέ τον Μάιο.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα η χρονική στιγμή που θα ολοκληρώνεται η θητεία του Ολάντ στην Προεδρία της Γαλλίας συμπίπτει με την ολοκλήρωση της θητείας του Πολωνού Ντόναλντ Τουσκ ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, γεγονός πολύ «βολικό» αν ο Ολάντ επιλέξει να μεταφερθεί σε μόνιμη βάση στις Βρυξέλλες.

Ο Ολάντ βαδίζει στα βήματα του Σιρακ, σχολιάζει ο αρθρογράφος της Le Parisien, λέγοντας μάλιστα πως ο Γάλλος Πρόεδρος έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζεται για το νέο του αξίωμα, ενώ για πολλούς δεν θεωρείται τυχαία η απάντηση που έδωσε στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ, σχετικά με την Ευρωπαική Ένωση και την Ευρώπη, λέγοντας πως «η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη από εξωτερικούς συμβούλους να της πουν πως πρέπει να δράσει»

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο δρόμος για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν αναμένεται να είναι εύκολος καθότι για να εκλεγεί χρειάζεται να τον ψηφίσουν ομόφωνα και τα 28 κράτη μέλη -27 αν αποφασιστεί πως η Βρετανία δεν θα συμμετέχει στις διαδικασίες των οργάνων της ΕΕ ενόψει Brexit-  τη στιγμή που η Ευρώπη εμφανίζεται να «κάνει μια στροφή προς τα δεξιά». Ταυτόχρονα, θα πρέπει να το υποστηρίξει και ο διάδοχός του στη γαλλική προεδρία, πράγμα δύσκολο καθώς θα εκλεγεί ο συντηρητικός Φιγιόν ή, ακόμη χειρότερα για τον Ολάντ, η εθνικίστρια Λεπέν.

Και αν για πολλούς η εκλογή Μακρόν στη Γαλλία σημαίνει και την αυτόματη υποστήριξη του Ολάντ για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν θα πρέπει να βιαστούμε, καθότι θα πρέπει και ο Πρόεδρος Τουσκ να κάνει γνωστές τις προθέσεις του αναφορικά με την επανεκλογή του στο αξίωμα.

Να σημειωθεί πως με σημερινά δημοσιεύματα η είδηση αυτή από τη Le Parisien, διαψεύδεται. Ο καιρός μόνο μένει να αποκαλύψει ποιές είναι οι πραγματικές προθέσεις του Φρανσουά Ολάντ για τα μελλοντικά του βήματα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

BISKOTO SOKOLATAS
Το μπισκότο που μιμείται το Ozempic – Νέα προσέγγιση στην απώλεια βάρους με φυσικό συστατικό
Το μπισκότο σοκολάτας που λειτουργεί ως Ozempic -Το συστατικό που βοηθά στην απώλεια βάρους
Το μπισκότο που μιμείται το Ozempic – Νέα προσέγγιση στην απώλεια βάρους με φυσικό συστατικό
epinefridia
Επινεφρίδια: Ποιος είναι ο ρόλος τους;
Παρότι συχνά περνούν απαρατήρητα τα επινεφρίδια παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση πολλών λειτουργιών του οργανισμού μέσω της παραγωγής ορμονών.
Επινεφρίδια: Ποιος είναι ο ρόλος τους;
Παιδί
Λίπος στο συκώτι στα παιδιά: Ποιες είναι οι αιτίες, τα σημάδια και πώς μπορεί να προληφθεί
Αυξάνονται τα κρούσματα λιπώδους νόσου του ήπατος σε παιδιά – Τι δείχνουν οι έρευνες και ποιες αλλαγές χρειάζονται
Λίπος στο συκώτι στα παιδιά: Ποιες είναι οι αιτίες, τα σημάδια και πώς μπορεί να προληφθεί