Thumbnail
Ποιες κατηγορίες τους βαραίνουν

Δύο Ουιγούροι (μειονότητα της δυτικής Κίνας) συνελήφθησαν στην Τουρκία για το μακελειό της Πρωτοχρονιάς στο νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης "Reina". Υπενθυμίζεται ότι  την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο ύποπτοι, τα ονόματα των οποίων είναι Ομάρ Ασίμ και Αμπουλιέζι Αμπουντουχαμίτι, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», «αγορά πυροβόλων όπλων χωρίς άδεια» και «συνέργεια στον φόνο 39 προσώπων», σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή", επικαλούμενο αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου, ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Ικόνιο είχε δει τον Ασίμ παρέα με τον ύποπτο ως δράστη της επίθεσης στο νυκτερινό κέντρο, η ακριβής εθνικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί και ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει παρά το μεγάλο ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολυθεί εναντίον του.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
Κλάδοι με περισσότερες πόρτες απ’ όσες νομίζετε
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
δασκαλα
Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν χωρούν εύκολα σε αριθμούς, αλλά γίνονται εμφανείς στην καθημερινότητα. Μία από αυτές αφορά τους

Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο