Thumbnail
Τι δηλώνει ο ιδρυτής των Wikileaks

Την πρόθεσή του για  έκδοσή του στις ΗΠΑ, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα απένειμε χάρη στην Τσέλσι Μάνινγκ, πρώην μέλος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που καταδικάστηκε, καθώς παρέδωσε πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα στα Wikileaks, δήλωσε ο ιδρυτής του ιστοτόπου, Τζούλιαν Ασάνζ.

«Αν ο Ομπάμα απονείμει χάρη στη Μάνινγκ, ο Ασάνζ δέχεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ παρά το ότι (η υπόθεση για την οποία απειλεί πάντοτε να τον δικάσει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης) παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα», ανέφεραν τα WikiLeaks στο Twitter.

Ο Ασάνζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από τον Ιούνιο του 2012 για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, τις οποίες και αρνείται.

Ο 45χρονος Ασάνζ, Αυστραλός πολίτης, φοβάται πως η Στοκχόλμη θα προχωρήσει κατόπιν στην έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει πιθανή δίκη για τη δημοσιοποίηση από τον WikiLeaks εκατοντάδων χιλιάδων διαβαθμισμένων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων που έδωσε στον ιστότοπο η Τσέλσι Μάνινγκ.

Η Τσέλσι Μάνινγκ, μία διαφυλική που ονομαζόταν προηγουμένως Μπράντλεϊ Μάνινγκ και υπηρετούσε στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2013.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
Κλάδοι με περισσότερες πόρτες απ’ όσες νομίζετε
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
δασκαλα
Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν χωρούν εύκολα σε αριθμούς, αλλά γίνονται εμφανείς στην καθημερινότητα. Μία από αυτές αφορά τους

Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο