Καιρός - Προσοχή: Βραδινό πέρασμα με μπόρες και καταιγίδες – Από τα βόρεια έως τα μεσάνυχτα

Κόσμος 0

Βενεζουέλα: Κατά 50% αυξάνει τον κατώτατο μισθό ο Μαδούρο!

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανέρχεται πλέον σε 40 μπολίβαρ

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50% ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, χθες Κυριακή.

Ο κατώτατος μισθός θα ανέρχεται πλέον σε 40 μπολίβαρ, και κατοχυρώθηκε με διάταγμα του Μαδούρο. Η αναλογία του είναι 60 δολάρια με την ανώτερη επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία ή 12 δολάρια στη μαύρη αγορά.

«Για να ξεκινήσει καλά ο χρόνος, αποφάσισα την αύξηση του κατώτατου μισθού», σημείωσε ο Πρόεδρος της χώρας, κατά την εβδομαδιαία εκπομπή του στη δημόσια τηλεόραση.

Το ύψος της διατροφικής βοήθειας που δίνεται μαζί με τον μισθό παραμένει αμετάβλητο, περίπου στα 93 δολάρια.

Μέσα στο 2016, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 30% τον Απρίλιο και στη συνέχεια 40% τον Οκτώβριο.

Η μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει τη Βενεζουέλα, εδώ και μήνες, συνδέεται με την πτώση των τιμών του πετρελαίου, η οποία προκάλεσε έκρηξη του πληθωρισμού (475% το 2016 σύμφωνα με το ΔΝΤ).

Για τον πρόεδρο Μαδούρο, η κρίση που διέρχεται η χώρα εξηγείται από μια «καπιταλιστική συνωμοσία» ενορχηστρωμένη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δεξιά αντιπολίτευση θεωρεί πως αυτό οφείλεται στα 18 χρόνια της φιλολαϊκής διακυβέρνησης, υπό τον τέως πρόεδρο Ούγκο Τσάβες και τον Μαδούρο.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Πίνακες Αναπληρωτών - Προσλήψεις 2026: Όλα τα ονόματα έγκυρα και έγκαιρα στο alfavita

Ήξερες ότι το «χαλί» δεν είναι ελληνική λέξη; Πώς λέγεται στα ελληνικά

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος