Thumbnail
Άγρια καταστολή από το τουρκικό κράτος

Με ξύλο, συλλήψεις και δακρυγόνα εναντίον των Κούρδων και Τούρκων διαδηλωτών "απάντησε" η τουρκική αστυνομία στις μαζικές συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν σήμερα σε μεγάλες πόλεις της γειτονικής χώρας.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους ενάντια στο μπαράζ τις συλλήψεων και απολύσεων που εξαπέλυσε το τουρκικό κράτος, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στάθηκε η σύλληψη των Κούρδων βουλευτών του , με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και οι αντίστοιχες συλλήψεις  των δημοσιογράφων της εφημερίδας Τζουμχουριετ.

Οι πολίτες συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες. Αρκετοί υπέφεραν από αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων και των χημικών, ενώ υπήρξαν και προσαγωγές διαδηλωτών από την αστυνομία. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 10 προσαγωγές στην Άγκυρα, 5 στην Αττάλεια και 7 στην Κωνσταντινούπολη. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεισμός
Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Αισθητός σε Θεσσαλονίκη και Σποράδες
Η δόνηση έγινε αισθητή όχι μόνο στη Χαλκιδική, αλλά και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σποράδες
Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Αισθητός σε Θεσσαλονίκη και Σποράδες