Κόσμος

Βρετανία: Διαδήλωση «νεκρών» στο Χίθροου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Βρετανία

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, δεκάδες εκ των οποίων υποδύθηκαν τους νεκρούς έχοντας σωριαστεί στο πάτωμα ενός τερματικού σταθμού, λίγες εβδομάδες προτού η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αποφανθεί σχετικά με την κατασκευή ενός νέου διαδρόμου απογείωσης- προσγείωσης.

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει στα μέσα Οκτωβρίου εάν θα κατασκευάσει έναν τρίτο διάδρομο στο Χίθροου, το αεροδρόμιο της Ευρώπης με την μεγαλύτερη κίνηση, ή στο μικρότερο αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας, το Γκάτγουικ.

Στα σχέδια επέκτασης αντιτίθενται κάτοικοι και μερίδα βουλευτών και στις δύο περιοχές.

Οι διαδηλωτές ξάπλωσαν στο πάτωμα του Τερματικού Σταθμού 2 του Χίθροου και πολλοί εξ αυτών φόραγαν λευκές μάσκες για να καταγγείλουν τον αντίκτυπο των αεροπορικών μετακινήσεων στην κλιματική αλλαγή και τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Μια γυναίκα που φορούσε μια μάσκα είχε πέσει δίπλα σε ένα πανό που έγραφε:

«Παραμείνετε καθηλωμένοι. Όχι σε νέους διαδρόμους προσγείωσης απογείωσης».

Κάποιοι άλλοι έκαναν ποδήλατο σε κοντινή απόσταση φορώντας κόκκινες μπλούζες με το σύνθημα: «όχι σε τρίτο διάδρομο», σύμφωνα με τις εικόνες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Μια εκπρόσωπος τύπου του Χίθροου δήλωσε ότι το αεροδρόμιο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος