Thumbnail
Αποκάλεσε τον Τραμπ υπέρμαχο του απομονωτισμού.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ προέβλεψε σήμερα ότι θα επικρατήσει χάος εάν οι ΗΠΑ εκλέξουν έναν πρόεδρο που τάσσεται υπέρ του απομονωτισμού, ενώ παρομοίασε την απόσυρση της Αμερικής από τη διεθνή σκηνή με αγώνα ποδοσφαίρου χωρίς διαιτητή.

Ερωτηθείς τι συμβουλή θα έδινε στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να στεφθεί νικητής στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου, ο Τόνι Μπλερ σχεδόν αποκάλεσε τον Τραμπ υπέρμαχο του απομονωτισμού.

Την ίδια ώρα, εξήρε την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κι υποστήριξε ότι η παγκόσμια κοινότητα χρειάζεται τις ηγετικές ικανότητες των ΗΠΑ και τις δημοκρατικές αξίες.

«Εάν απομακρυνθείς από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στον κόσμο, όταν αυτές οι αξίες υπονομεύονται, δεν εκπληρώνεις το πεπρωμένο σου ως χώρα» επισήμανε ο Μπλερ απαντώντας σε ένα ερώτημα που του τέθηκε σε εκδήλωση του Reuters Newsmaker. Και πρόσθεσε:

«Σας έχει δοθεί αυτό το πεπρωμένο ως χώρα. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό σήμερα».

Όπως ένας διαιτητής ποδοσφαίρου, είπε ο Μπλερ, οι ΗΠΑ συνεχώς βρίσκονται στο στόχαστρο επικρίσεων από οπαδούς που διατείνονται ότι η Αμερική επιδεικνύει μεροληψία σε βάρος τους.

«Αλλά μπορείτε να φανταστείτε τον ποδοσφαιρικό αγώνα όπου ο διαιτητής αποφασίζει να αποσυρθεί στα αποδυτήρια; Τα πρώτα λεπτά, όλοι θα λένε "είναι φοβερά"… Έπειτα από κάποιο διάστημα, έρχεται το χάος» υπογράμμισε ο Μπλερ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας επίσης σημείωσε ότι όπως πολλοί άλλοι ηγέτες, εκείνος όταν ανέλαβε καθήκοντα ήταν προσηλωμένος στην εσωτερική ατζέντα, σύντομα όμως στράφηκε στην διευθέτηση επειγουσών εξωτερικών υποθέσεων.

«Αντί να πω ο,τιδήποτε για τον κ. Τραμπ, θα πω αυτό για την Χίλαρι Κλίντον. Είναι ένα πρόσωπο που κατά την άποψή μου θα εμπιστευόμουν προσωπικά απόλυτα» τόνισε.

«Θεωρώ ότι είναι κάποια που διαθέτει τεράστια σοφία, κοινή λογική και ακεραιότητα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diadromos nosokomeiou
Αλλάζουν όλα από 1η Οκτωβρίου τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων – Τι πρέπει να κάνουν οι γιατροί έως 15 Σεπτεμβρίου
Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού;
Αλλάζουν όλα από 1η Οκτωβρίου τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων – Τι πρέπει να κάνουν οι γιατροί έως 15 Σεπτεμβρίου
ypaith2
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Πανελλήνιες 2026: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) καθώς και για τα ειδικά και μουσικά...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
metaptyxiaka-spoudes-erevna-aei-panepistimio_1.jpg
Πανεπιστημιακοί: «Μεγάλο σκάνδαλο αλά ΟΠΕΚΕΠΕ στην έρευνα» - Προειδοποίηση για παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σκάνδαλο στα προγράμματα χρηματοδότησης έρευνας αποκαλύπτουν Πανεπιστημιακοί - «Έχει στηθεί πελατειακός μηχανισμός διαμοιρασμού χρημάτων σε ημετέρους»
Πανεπιστημιακοί: «Μεγάλο σκάνδαλο αλά ΟΠΕΚΕΠΕ στην έρευνα» - Προειδοποίηση για παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας